Kainų komisija: „Litesko“ turi anuliuoti sąskaitas už gyvatuką

Prancūzijos koncerno

„Litesko“ turės anuliuoti gyventojams pateiktas sąskaitas už gyvatuką.<br>M.Astrausko nuotr.
„Litesko“ turės anuliuoti gyventojams pateiktas sąskaitas už gyvatuką.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas. ir inf.

Aug 30, 2016, 5:39 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:21 AM

Tai antradienį skubos tvarka sušauktame posėdyje po daugiau nei valandą trukusios diskusijos su „Litesko“ nusprendė Kainų komisija.

Sąskaitas panaikinti bei lėšas grąžinti įmonė turi iki spalio 10 dienos. Prieš tai Kainų komisija siūlė sąskaitas anuliuoti per 30 dienų, tačiau „Litesko“ pareiškus, kad sąskaitos pateikiamos iki 10-os mėnesio dienos, tad perskaičiavimus reiktų atlikti iki rugsėjo 10 dienos, terminas pratęstas.

Už neištaisytą pažeidimą gresia nuo 289 eurų iki 1 proc. metinės apyvartos bauda.

„Litesko“ ir „Vilniaus energijos“ teisės direktorius Danielius Žepnickas posėdyje teigė, kad apie posėdį įmonės informuotos tik pirmadienį vakare, o Kainų komisija grasina baudomis už tai, ką pati nurodė daryti.

„Tikrai esame labai labai nustebę, kas čia vyksta. Įmonei grasinama baudomis nuo apyvartos už tai, kad Kainų komisija patvirtino tokius šilumos paskirstymo metodus, kuriuos įmonė ir vykdo“, – teigė D.Žepnickas.

Jis teigė, kad įmonė laikėsi teisės aktų ir Kainų komisijos nustatytų tvarkų, o komisija bando priversti įmonę laikytis teisinės galios neturinčiomis pažymomis, tad bandymas bausti bendrovę yra „teisinis nihilizmas“.

Posėdžio metu komisijos pirmininkė Inga Žilienė vis prašė D.Žepnicko pateikti konkrečius argumentus, dėl ko įmonė nesutinka su komisijos vertinimu, tačiau „Litesko“ teisininkas prašydavo jo nepertraukinėti.

„Litesko“ advokatas Rimantas Simaitis prašė, kad nuo balsavimo nusišalintų komisijos nariai, kurie atsakingi už praėjusią savaitę paskelbtą pranešimą spaudai – jame nurodoma, kad vartotojai nėra skolingi „Litesko“ ir „Vilniaus energijai“. Anot R.Simaičio, komisijos nariai, patvirtinę tokį pranešimą spaudai, negali garantuoti objektyvaus sprendimo ir yra susidarę išankstinę nuomonę.

Komisijos pirmininkė I.Žilienė teigė, kad visi komisijos nariai yra nešališki, tad nusišalinti atsisakyta.

„Komisijos nuomone, jūsų prašymas nėra tenkintinas, pranešimas (spaudai – BNS) informacinio pobūdžio ir pasekmių įmonei neturi“, – teigė I.Žilienė.

Komisija praėjusią savaitę nusprendė, kad bendrovė neteisėtai pateikė sąskaitas už gyvatuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.