V. Putinas lenkia galvą prieš sumanymą įšaldyti naftos gavybą

Rusijos prezidentas Vladimiras

OPEC šalims ir kitiems eksportuotojams šiemet nepavyko pasiekti naftos gavybos apimtis ribojančio susitarimo.<br>AP nuotr.
OPEC šalims ir kitiems eksportuotojams šiemet nepavyko pasiekti naftos gavybos apimtis ribojančio susitarimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Sep 2, 2016, 12:14 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:40 AM

OPEC šalims ir kitiems eksportuotojams šiemet nepavyko pasiekti naftos gavybos apimtis ribojančio susitarimo, nes tam pasipriešino Iranas, nusprendęs išnaudoti visus savo pajėgumus pasibaigus prieš jį taikytoms tarptautinėms sankcijoms.

„Manau, kad žvelgiant per ekonominės naudos ir logikos prizmę būtų gerai priimti kokį nors kompromisą, – teigė V. Putinas. – Norėčiau tikėti, kad visi naftos rinkos dalyviai, siekiantys užtikrinti jos stabilumą ir teisingą pasaulinę kainą, turėtų prisidėti prie reikalingų sprendimų priėmimo“.

V. Putinas teigė savo poziciją patvirtinsiantis susitikime su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu Mohammed bin Salman.

„Ne mes, o mūsų partneriai Saudo Arabijoje paskutinę minutę atmetė pasiūlymą įšaldyti naftos gavybą, – sakė Rusijos prezidentas. – Jeigu su princu Salmanu aptarsime naftos gavybos klausimus, patvirtinsiu savo poziciją, kad gavybos apimčių įšaldymas būtų tinkamas sprendimas pasaulio energetikos rinkoje“.

Neformalusis OPEC ir kitų naftos eksportuotojų susitikimas vyks rugsėjį Alžyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.