Karštas vanduo neteka, bet už jį teks susimokėti?

Penkias dienas gyveno be karšto vandens, tačiau privalės už jį sumokėti. Tokioje situacijoje atsidūrė vilnietė Renata, gyvenanti Viršuliškėse. Čia nuo rugsėjo 5-os iki 9-os dienos dėl remonto darbų buvo atjungtas karštas vanduo.

Penkias dienas Viršuliškėse gyvenanti Renata norėdami išsiplauti indus ar nusiprausti vandens turi pasišildyti virduliu, mat iš čiaupo bėga tik šaltas vanduo.<br>M. Patašiaus nuotr.
Penkias dienas Viršuliškėse gyvenanti Renata norėdami išsiplauti indus ar nusiprausti vandens turi pasišildyti virduliu, mat iš čiaupo bėga tik šaltas vanduo.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 13, 2017, 4:03 PM

Reikės sumokėti už neteikiamas paslaugas

Viršuliškėse gyvenanti Renata, norėdama išsiplauti indus ar nusiprausti, vandenį turi pasišildyti virduliu, mat iš čiaupo bėga tik šaltas vanduo.

„Aš suprantu, kad reikia atlikti tvarkymo darbus ir kad gali nebūti karšto vandens. Bet kodėl net penketą dienų? Čia jau nesąmonė.

Kai reikia praustis, pasišildau vandens, šiek tiek praskiedžiu jį šaltu ir prausiuosi. Jaučiuosi taip, lyg akmens amžiuje gyvenčiau“, – pasakojo moteris.

Tačiau ne tik tai moteriai kelia nepasitenkinimą. „Kiek žinau, nesvarbu, kad iš krano bėga šaltas vanduo. Už jį teks mokėti kaip už karštą, jei atsukai karšto vandens čiaupą. Kažkoks absurdas“, – piktinosi vilnietė.

Moteris sakė mananti, kad tokiu atveju reikės sumokėti ir už neveikiantį gyvatuką.

Už gyvatuką nemokės, bet vandens geriau neleisti

Vilniaus miesto savivaldybės Šilumos ir vandens ūkio laikinasis skyriaus vadovas Kęstutis Karosas sakė, kad „Vilniaus energija“ kasmet atlieka šilumos trasų hidraulinius bandymus ir šilumos magistralių profilaktinio remonto darbus, kurių metu tenka kelioms dienoms sustabdyti karšto vandens tiekimą.

„Taip siekiama paruošti šilumos tinklus šildymo sezonui ir išvengti gedimų šildymo sezono metu, kada gedimus pašalinti sunkiau ir užtrunka žymiai ilgiau. Bandymų metu atrandamos ir panaikinamos vandens nutekėjimo zonos, pakeičiami korozijos paveikti vamzdžiai ir paruošiamos trasos šildymo sezonui“, – sakė K.Karosas.

Pašnekovas patikino, kad šį mėnesį Viršuliškių gyventojai, kuriems penkias dienas nebuvo tiekiamas karštas vanduo, gaus mažesnes gyvatuko mokesčio sąskaitas, tačiau dėl mokesčio už karštą vandenį situacija kiek kitokia: “Dėl karšto vandens – turime priminti gyventojams, kad karšto vandens atjungimo laikotarpiu jie vandens neleistų iš karšto vandens sistemos.“

K.Karosas teigė, kad per šildymo sezoną neplanuojama jokių darbų, dėl kurių nebūtų tiekiamas karštas vanduo, nebent įvyktų gedimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.