Šiaulių šilumos ūkiui – aukščiausias pažymys

Savivaldybės valdoma įmonė „Šiaulių energija“ – akivaizdus pavyzdys, kaip reikėjo tvarkyti šilumos ūkį. Taip per vizitą Šiauliuose penktadienį kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius, pažymėjęs, kad įvykęs energetikos kainų lūžis – vienas svarbiausių Vyriausybės darbo rezultatų.

Savivaldybėje apsilankęs premjeras A.Butkevičius pasidžiaugė šiauliečių pažanga šilumos ūkyje.
Savivaldybėje apsilankęs premjeras A.Butkevičius pasidžiaugė šiauliečių pažanga šilumos ūkyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 3:34 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:33 PM

„Šiaulių vandenų“, „Šiaulių energijos“ įmones aplankęs Vyriausybės vadovas prisiminė prieš trejus metus gautą šiauliečių prašymą padėti atsilaikyti prieš privatininkų invaziją.

„Su tada dar mažai žinomu politiku nepriklausomu tarybos nariu Artūru Visocku, kurį vėliau miestiečiai išrinko Šiaulių miesto meru, ir parlamentaru Arvydu Mockumi diskutavome, kad privatininkai neatpigins šilumos. Teko padaryti neatidėliotinų sprendimų, kad visas ūkis išliktų savivaldybės įmonės rankose. Ir tai nebuvo taip paprasta, nes pasipriešinimas buvo didžiulis“, – per vizitą Šiaulių miesto savivaldybėje kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras pripažino, kad toks žingsnis buvo nepopuliarus ir rizikingas, bet nauda akivaizdi: dabar šilumos kaina Šiauliuose yra viena mažiausių visoje šalyje, o „Šiaulių energijos“ pelnas – pats didžiausias.

„Prieš trejus metus iš ES struktūrinės paramos ir Klimato kaitos programos lėšų skyrėme beveik 30 mln. eurų mažesnėms biokuro katilinėms įrengti ir šilumos trasoms atnaujinti. Pirmenybė buvo teikiama toms savivaldybėms, kuriose situacija buvo prasčiausia“, – sakė A.Butkevičius.

Dabar šiauliečiai už šilumą moka po 4,63 ct/kWh. Prieš trejus metus šildymo kaina Šiauliuose buvo ženkliai didesnė – 2013 m. gruodį miestiečiai mokėjo po 7,28 ct/kWh.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.