LITGAS aptarnaus pirmąjį mažos apimties SGD dujovežį Klaipėdoje

Lietuva 2017 metus pradės istorine naujiena – sausio 1-2 dienomis į Klaipėdą įplauks pirmasis mažos apimties suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) dujovežis „Coral Energy“, kuriam SGD perkrovos paslaugas suteiks LITGAS, bendradarbiaudama su „Lietuvos dujų tiekimu“ (LDT).

Lietuva 2017 metus pradės istorine naujiena – sausio 1-2 dienomis į Klaipėdą įplauks pirmasis mažos apimties suskystintųjų gamtinių dujų dujovežis „Coral Energy“, kuriam SGD perkrovos paslaugas suteiks LITGAS, bendradarbiaudama su „Lietuvos dujų tiekimu“.<br>G.Pilaicio nuotr.
Lietuva 2017 metus pradės istorine naujiena – sausio 1-2 dienomis į Klaipėdą įplauks pirmasis mažos apimties suskystintųjų gamtinių dujų dujovežis „Coral Energy“, kuriam SGD perkrovos paslaugas suteiks LITGAS, bendradarbiaudama su „Lietuvos dujų tiekimu“.<br>G.Pilaicio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 11:12, atnaujinta 2018-02-09 21:07

Tai bus pirmasis mažos apimties SGD dujovežis, užpildytas Klaipėdoje pagal rugsėjį pasirašytą LITGAS, „Lietuvos dujų tiekimo“ ir „Statoil“ bendradarbiavimo mažos apimties SGD tiekime sutartį. Į „Coral Energy“ bus perkrauta iki 15 tūkst. kubinių metrų SGD.

„2017 metus pradėsime svarbiu sandoriu – Klaipėdoje perkrausime pirmąjį mažos apimties SGD krovinį. Tai nauja veikla mūsų grupei, viena iš strateginių krypčių dujų prekybos versle. Džiaugiuosi, kad praėjus vos keliems mėnesiams po sutarties pasirašymo su „Statoil“, jau pradedame realią veiklą šioje srityje“, – teigė „Lietuvos energijos“, valdančios LITGAS ir LDT, valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dr. Dalius Misiūnas.

Perkrovimas, kuris yra komercinė veikla, sumažins SGD terminalo išlaikymo išlaidas bei papildys uosto biudžetą. Skaičiuojama, kad kiekvienas toks sandoris atneš apie 130 tūkstančių eurų pajamų terminalui bei uostui. Tuo pačiu mažės ir technologinės terminalo sąnaudos, kurios yra įtraukiamos į SGD terminalo saugumo dedamąją.

Pagal trišalę LITGAS, „Statoil“ ir LDT sutartį, „Statoil“ parduoda SGD mažos apimties tiekimo pirkėjams, o LITGAS ir LDT suteikia reikalingas moduliavimo ir balansavimo paslaugas „Statoil“ SGD terminale ir dujų tinkle. Šis bendradarbiavimas buvo numatytas ilgalaikėje, 2014 metais pasirašytoje paskirtojo tiekimo sutartyje su „Statoil“, kaip papildoma nauda Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.