Reikia ruoštis blogiausiam – naftos pramonės laukia krizė

Naftos rinka rizikuoja susidurti su tiekimo krize, mano Saudo Arabijos energetikos holdingo „Aramco“ vadovas Aminas Nasseras.

Pasaulinė rinka toliau bus priklausoma nuo tradicinės naftos gavybos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pasaulinė rinka toliau bus priklausoma nuo tradicinės naftos gavybos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-09 11:38

Interviu leidiniui „Financial Times“ A.Nasseras teigė, kad didžiosios energetikos įmonės šiuo metu yra susikoncentravusios į skalūninę naftą ir kitas galimybes, skirtas padidinti gavybą trumpuoju laikotarpiu, užuot investavusios į didelius ilgalaikius projektus.

Jis tiki, jog investicijų į trumpalaikį gavybos ciklą nepakaks, kad šios investicijos ateityje patenkintų augančią naftos paklausą.

„Tokie projektai kaip skalūninė nafta iki 2040 neturėtų žymiai sumažinti pasaulinės naftos paklausos“, – mano A.Nasseras.

Tokios naftos bendrovės kaip „ExxonMobil“, „Chevron“ ar „Royal Dutch Shell“ smarkiai investuoja į JAV skalūninės naftos pramonę, kur investicijos generuoja pajamas daug greičiau, nei įprastuose naftos gavybos projektuose.

Tačiau A.Nasseras pastebi, kad pasaulinė rinka toliau bus priklausoma nuo tradicinės naftos gavybos.

Tarptautinė energetikos agentūra prognozuoja, kad nepakankamos investicijos į naujus didelius naftos gavybos projektus kito dešimtmečio pradžioje prives prie trūkumo pasaulinėje naftos rinkoje daugmaž tuo metu, kai sustos investicijos į skalūninės naftos projektus Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.