Rinkų apžvalga: vyrauja nerimastingas laukimas

Trečiadienį finansų rinkose aprimo optimizmas. Azijos ir Europos akcijų indeksai šiandien beveik nepakito. Pastarųjų kelių dienų akcijų rinkų kilimą sustabdė paskelbti gana prasti ekonominiai rodikliai.

Trečiadienį rinkos laukia šio vakaro JAV Federalinio banko posėdžio.<br>„Reuters“
Trečiadienį rinkos laukia šio vakaro JAV Federalinio banko posėdžio.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2012, 10:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:05 PM

Naktį praneštas oficialus Kinijos gamybos PMI rodiklis. Paskelbta, kad oficialus šalies gamybos PMI rodiklis smuko iki 8 mėn. žemiausio taško ir sudarė 50,1. Priminsime, kad ukštesnė už 50 PMI rodiklio reikšmė a reiškia sektoriaus plėtrą, o žemesnė už 50 – susitraukimą.

Taigi, iš paskelbtų duomenų matyti, kad Kinijos gamybos sektorius yra netoli susitraukimo ribos. Prieš savaitę Kinijoje buvo paskelbtas HSBC banko gamybos PMI rodiklis, kurio reikšmė sudarė 49,5. Kaip matyti, abu rodikliai sufleruoja, kad Kinijos gamyba yra ties susitraukimo riba.

Visgi, analitikų apklausos nurodo, kad tikimasi, jog šių metų trečią ketvirtį Kinijos ekonomikos augimas paspartės dėl pirmaisiais 2012 m. ketvirčiais įvestų monetarinio skatinimo priemonių.

Europoje vakar pranešta, kad euro zonos nedarbas padidėjo iki aukščiausio lygio nuo euro zonos įkūrimo. Regiono ekonominės problemos, kaip matyti, vis prastėja. Paaiškėjo, kad per birželį euro zonoje atsirado 123 tūkst. daugiau bedarbių nei mėnesį prieš tai.

Nedarbo lygis padidėjo iki 11,2 procento. Dėl euro zonos nedarbo rodiklių prastėjimo daugiausiai prisideda skolų problemų turinčios šalys – Ispanija ir Graikija. Graikijoje nedarbo lygis siekia beveik 23 proc., o Ispanijoje – 25 proc., kai, tuo tarpu, Austrijoje nedarbas siekia vos 4,5 procento.

Trečiadienį finansų rinkų dalyviai laukia vakare vyksiančio JAV Federalinio rezervų banko valdybos susitikimo. Tikimasi, kad Fed gali paskelbti naujų monetarinio ekonomikos skatinimo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.