Rinkų apžvalga: prasti rezultatai ir laukimo įtampa

Ketvirtadienį Azijos akcijų indeksai smuko šiek tiek mažiau nei 1 proc., po to, kai finansų rinkose nesulaukta ryžtingesnių FED veiksmų, bandant sutramdyti ir toliau prastėjančius JAV ekonominius rodiklius. Šios prekybos dienos viduryje Europos akcijų rinkos didėjo apie 0,5-1 proc. prieš finansų rinkose laukiamą ECB vadovo M. Draghi pranešimą. Taigi, pasaulio rinkose ir toliau vyrauja nerimastingo laukimo nuotaikos.

JAV gamybos sektorius traukėsi jau antrą mėnesį iš eilės.<br>Reuters.
JAV gamybos sektorius traukėsi jau antrą mėnesį iš eilės.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2012, 8:29 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:32 PM

Trečiadienį JAV akcijų indeksai smuko apie 0,5 proc., dėl blogesnio nei tikėtasi ISM gamybos PMI rodiklio, kuris šį mėnesį, netikėtai rinkoms, smuko iki 49,8, nors tikėtasi 50,3 įverčio. Taigi, JAV gamybos sektorius traukėsi jau antrą mėnesį iš eilės (PMI rodiklio reikšmė mažesnė nei 50 reiškia sektoriaus susitraukimą). Taip pat vakar FED pranešime B. Bernanke, nors ir pažadėjo išlaikyti palūkanų normas rekordiškai žemas (0,25 proc.) iki 2014 m., tačiau iš esmės nepasakė nieko naujo apie sunkumus išgyvenančios šalies ekonomikos skatinimą ir atidėjo ryžtingesnius sprendimus rugsėjui.

Tikimasi, kad ECB bus ryžtingesnis nei FED ir imsis veiksmų, padėsiančių kovoti su euro zonos valstybių skolų krize. Labiausiai investuotojai laukia ECB sprendimo dėl Italijos ir Ispanijos valstybių obligacijų pirkimo. Ispanija šiandien išplatino 3,13 mlrd. eurų vertės 10 m. trukmės valstybės obligacijų, kurių pajamingumas pakilo iki vidutiniškai 6,65 proc. nuo prieš tai buvusių 6,43 procentų. Taigi, skolinimosi kaina krizės kamuojamai Ispanijai ir toliau kyla.

Ketvirtadienį taip pat laukiama AV per savaitę registruotų bedarbių duomenų. Tikimasi, kad šis skaičius sieks 370 tūkst. – šiek tiek pakils nuo prieš savaitę buvusių 353 tūkstančių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.