Rinkų apžvalga: pokyčiai priklauso nuo žodžių ir pažadų

Pirmąją šios savaitės prekybos sesiją Azijos akcijų rinkos pasistiebė vidutiniškai apie 2 proc., o Europos akcijų indeksai didėjo apie 0,5 proc., tęsdami penktadienio kilimą, po geresnių nei tikėtasi JAV ekonominių rodiklių bei žinių iš euro zonos dėl ekonomikos skatinimo plano.

Laukiama pirmadienį ir antradienį vakare vyksiančių FED vadovo B.Bernanke pranešimų.<br>AP.
Laukiama pirmadienį ir antradienį vakare vyksiančių FED vadovo B.Bernanke pranešimų.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2012, 8:04 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:27 PM

Penktadienį finansų rinkoms optimizmo suteikė paskelbtas JAV per liepą sukurtų naujų darbo vietų skaičius, kuris viršijo prognozes ir siekė 163 tūkstančius. Tą pačią dieną praneštas geresnis nei tikėtasi ISM ne gamybos PMI rodiklis, kurio reikšmė siekė 52,6 (primename, kad ISM rodiklio reikšmė didesnė nei 50 reiškia sektoriau plėtrą).

Pirmadienį pranešta, kad Vokietijos vyriausybė parėmė ketvirtadienį ECB vadovo pasiūlytą ekonomikos skatinimo planą. Tai suteikė vilčių, kad ECB jau netrukus pradės pirkti Ispanijos bei Italijos vyriausybių obligacijas. Taip pat pranešta, kad Graikijai pavyko susitarti su Tarptautiniu Valiutos Fondu (TVF) dėl tolesnio finansavimo savo įsiskolinimams padengti. TVF ir Europos komisijos atstovai žada grįžti į Graikiją po mėnesio ir tada paskelbti, ar šaliai bus toliau skiriama parama. Šiandien paskelbtas Sentix euro zonos investuotojų pasitikėjimo rodiklis sudarė -30,3 ir buvo šiek tiek geresnis nei tikėtasi.

Artimiausiomis dienomis finansų rinkose bus laukiama pirmadienį ir antradienį vakare vyksiančių FED vadovo B.Bernanke pranešimų. Taip pat antradienį bus skelbiami Kanados PMI rodiklio duomenys. Prognozuojama, kad šis rodiklis perkops 50 ribą ir sieks 53.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.