Euro zonos krizės pabaigos nematyti

Didžiosios Britanijos centrinio banko vadovas Mervynas Kingas teigia, kad šalis turi ir toliau įgyvendinti bankų sektoriaus reformas, o euro zonos skolų krizės pabaigos dar nematyti.

Daugiau nuotraukų (0)

Bloomberg-ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2012, 11:17 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:58 AM

„Jeigu likusi pasaulio dalis augtų normaliai, mūsų ekonomikos pusiausvyros atkūrimas ir atsigavimas būtų daug lengvesnis. Tačiau taip nėra. Net sparčiai besiplečiančių rinkų ekonomikos lėtėja, o euro zonos problemos tęsiasi ir jų pabaigos nematyti“, - laikraščio „ Mail on Sunday“ straipsnyje teigia M. Kingas.

Britanijos centrinis bankas praėjusią savaitę sumažino BVP augimo prognozę ir pridūrė, kad augimo perspektyva yra „neįprastai abejotina“.

Sporto gerbėjas M. Kingas pažymėjo, kad tokiems pasiekimams kaip aukso medalio laimėjimas įgyvendinti prireikia kelių metų sunkaus darbo. Anot jo, taip pat yra ir su ekonomika.

Ilgalaikiai Britanijos ekonomikos rezultatai priklausys nuo priemonių, kaip „bankų sistemos pertvarkymas, kad bankai mažiau telktų dėmesį į tai, kaip uždirbti pinigus trumpalaikiu laikotarpiu, ir labiau į tai, kaip tvarkyti savo veiklą, kad ji tenkintų jų klientų poreikius“, teigė M. Kingas.

„Kaip galima spręsti pagal pastarojo laikotarpio skandalus, bankai galėtų šio to pasimokyti iš olimpinio judėjimo“, - pabrėžė centrinio banko vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.