Rinkų apžvalga: naujienos padidino investuotojų lūkesčius

Pirmadienį Azijos akcijų indeksai baigė prekybos sesiją beveik nepakitę. Tuo tarpu Europos akcijų indeksai didėja šiek tiek daugiau nei 0,5 proc. dėl lūkesčių, kad ECB gali imtis tolesnių ekonomikos skatinimo veiksmų.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2012, 8:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:43 PM

Penktadienį kasmetiniame centrinių bankų atstovų susitikime JAV, Džekson Houl, savo pranešimą skaitė Fed vadovas B. Bernanke. Jis eilinį kartą pareiškė, kad jei JAV centrinis bankas matys smarkiai silpstantį šalies ekonomikos augimą, Fed ims jį skatinti. Tai iš dalies nuvylė investuotojų lūkesčius, nes tikėtasi, kad Fed jau per šį centrinių bankų atstovų susitikimą pateiks dar vieną ekonomikos skatinimo planą. Tačiau finansų rinkos į tokį B. Bernanke pranešimą sureagavo teigiamai, nes nors ir nepateikė naujojo ekonomikos skatinimo plano, Fed vadovas neatmetė jo galimybės. Po B. Bernanke pranešimo apie 0,5-1 proc. padidėjo JAV akcijų indeksai, o JAV doleris smuko iki 1,2638 už vieną eurą – mažiausios vertės euro atžvilgiu per pastarąsias 8 savaites. Pirmadienį JAV akcijų biržos uždarytos.

Įvykus Fed vadovo B. Bernanke pranešimui, investuotojų dėmesys nukrypo į Europos centrinį banką (ECB). Ketvirtadienį vyks ECB valdybos narių susitikimas. Centrinio banko valdyba spręs dėl palūkanų normų keitimo. Prognozuojama, kad ji bus sumažinta 0,25 proc. punktais – iki 0,5 procento. Taip pat tikimasi sulaukti ECB vadovo M. Draghi komentaro dėl skolų problemų turinčių šalių obligacijų supirkimo. Šis, ketvirtadienį vyksiantis ECB valdybos narių susitikimas, gali lemti ateinančių kelių dienų akcijų rinkų svyravimus.

Pranešti prastesni Europos šalių PMI rodikliai. Be to, patikslintas visos euro zonos gamybos PMI sudarė ne 45,3, o 45,1 – žemiau 50 jau tryliktą mėnesį iš eilės. Priminsime, kad PMI rodiklio reikšmė mažesnė už 50 reiškia sektoriaus smukimą. Šios naujienos dar labiau padidino investuotojų lūkesčius, kad ECB sumažins palūkanų normą ir lėmė Europos akcijų indeksų padidėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.