JAV sudomino Lietuvos verslininkai, sugebantys dirbti su Rusija

Darbą Lietuvoje baigianti Jungtinių Valstijų ambasadorė Anne E.Derse sako, kad amerikiečių verslas pastaruoju metu vis labiau domisi Lietuvos rinka, o JAV vyriausybė tvirtai remia šalies energetinės

A.Derse teigimu, JAV bendrovės Lietuvoje „gali rasti partnerius, kurie žino, kaip užsiimti verslu rytuose, kurie moka reikiamas kalbas, supranta rinkas, bet taip pat gali patekti į ES, nes Lietuva yra ES narė“.<br>R. Danisevičius.
A.Derse teigimu, JAV bendrovės Lietuvoje „gali rasti partnerius, kurie žino, kaip užsiimti verslu rytuose, kurie moka reikiamas kalbas, supranta rinkas, bet taip pat gali patekti į ES, nes Lietuva yra ES narė“.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf

2012-09-13 13:00, atnaujinta 2018-03-16 19:22

Interviu metu diplomatė sakė, kad Lietuva Amerikos verslininkams patraukli dėl žinių ir gebėjimų užsiimti verslu tiek Rytuose, tiek Europos Sąjungoje (ES), o abiejų šalių vyriausybės tam ketina skirti papildomų resursų.

„Pradžia buvo gera - padėjome Lietuvai patekti į daugybės Amerikos kompanijų radarų ekranus“, - paskutiniame savo interviu Lietuvoje sakė ambasadorė.

A.Derse teigimu, JAV bendrovės Lietuvoje „gali rasti partnerius, kurie žino, kaip užsiimti verslu rytuose, kurie moka reikiamas kalbas, supranta rinkas, bet taip pat gali patekti į ES, nes Lietuva yra ES narė“.

„Čia dirbančiai Amerikos kompanijai labai daug naudos atneša geros verslo sąlygos (Doing Business), jos gerėja. Dabartinė vyriausybė buvo tvirtai pasiryžusi toliau gerinti investicijų aplinką. Tikiuosi, tai tęsis, nes Lietuva pradeda gauti rimtą dėmesį iš Amerikos verslininkų“, - kalbėjo A.Derse.

Ambasadorė priminė, kad pernai į Lietuvą pirmą kartą atvyko sertifikuota JAV prekybos misija, o šį mėnesį į Ameriką išvyks atsakomoji misija.

„Lietuvos ambasada turės naują prekybos atašė, kuris visą dėmesį sutelks tik verslui. Mūsų ambasadoje taip pat bus naujas pareigūnas, kuris rūpinsis tik prekybos reikalais. Taigi turėsime naujų išteklių, kad prekybinį bendradarbiavimą pakeltume į naują lygį“, - teigė ji.

Kalbėdama apie energetikos politiką, ambasadorė teigė, kad per pastaruosius trejus metus Lietuva pasistūmėjo į priekį siekdama energetinės nepriklausomybės ir energetikos išteklių diversifikavimo.

„Lietuvos situacija išskirtinė dėl istorinių aplinkybių, ir ją stengiamasi spręsti įgyvendinant ne vieną projektą. JAV valstybės sekretorė ir kiti pareigūnai išsakė tvirtą paramą tam, ką daro Lietuva. Jūs patys sprendžiate, kaip tai daryti, bet manome, kad labai svarbu, jog Lietuva eina šia linkme“, - sakė A.Derse.

„Pasiūlėme techninę ir politinę paramą didiesiems projektams - Visagino atominei elektrinei, nes tikime, kad atominė energetika yra labai svarbus tvarios švarios energetikos elementas, JAV statome naujas atomines elektrines. Pasiūlėme techninę paramą studijai dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo. Įvyko puiki konferencija apie skalūnų dujas. JAV žinome, kad tai gali būti vystoma išlaikant ekologinę pusiausvyrą“, - sakė A.Derse.

A.Derse JAV ambasadore Lietuvai paskirta 2009 metų vasarą. Iš Lietuvos ji išvyksta šeštadienį. Naujas JAV ambasadorius Lietuvai kol kas nepaskelbtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.