Dėl skolų krizės bankai gali būti priversti išparduoti aktyvus

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) trečiadienį perspėjo, kad, jeigu euro zonos politikai neišspręs skolų krizės, Europos bankai gali būti priversti parduoti aktyvų už 2,8 trln. JAV dolerių.

Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA ir lrytas inf.

Oct 10, 2012, 1:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:29 AM

TVF pažymi, kad, jeigu krizė pagilės, suma gali siekti 4,5 trln. JAV dolerių.

„Manome, kad dėl atidėliojimų sprendžiant krizę numatytas aktyvų sumažėjimas bankuose bus didesnis“, - teigiama TVF Pasaulio finansų stabilumo ataskaitoje.

Ankstesnėje savo ataskaitoje balandį TVF teigė, jog euro zonos politikai turi ryžtingiau imtis pokyčių, kad išvengtų naujų kliūčių skolų krizėje, tačiau spalio ataskaitoje TVF paragino pokyčius dabar įgyvendinti skubiau.

TVF pažymėjo, kad kapitalas iš skolų slegiamų euro zonos šalių, tokių kaip Ispanija ir Italija, juda į labiau ekonomiškai stabilias bloko valstybes arba apskritai iš euro zonos.

„Dėl to kylantis kapitalo ištekėjimas ir rinkos fragmentacija kenkia esminiams sąjungos pagrindams: integruotoms rinkoms ir veiksmingai bendrai monetarinei politikai“, - perspėjo TVF ir pridūrė, kad euro zonos skolų krizė tebekelia didžiausią grėsmę pasaulio finansų stabilumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.