B. Vėsaitė siūlo Lietuvoje gaminti atsargines žmogaus kūno dalis

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė mano, kad artimiausiu metu Lietuvoje pritrūks informacinių technologijų specialistų, nors technologijų infrastruktūra šalyje išplėtota labai gerai.

Galimybe lietuviams uždirbti B. Vėsaitė įvardijo medicininį turizmą.<br>T. Bauras
Galimybe lietuviams uždirbti B. Vėsaitė įvardijo medicininį turizmą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-14 18:19, atnaujinta 2018-03-11 21:59

„Kalbant su investuotojais, kurie ateina į ministeriją, matom, kad po poros metų mums pritrūks informacinių technologijų specialistų. Todėl raginu universitetus didinti studentų, priimamų į šias sritis, skaičių“, – ketvirtadienį Vilniuje vykstančioje Lietuvos ekonomikos konferencijoje kalbėjo ministrė.

B. Vėsaitė taip pat pastebi, kad studijuoti informacines technologijas dažniau renkasi jaunuoliai, o ne merginos. O tai, ministrės įsitikinimu, nėra labai gerai.

„Galima namuose auginti vaikus ir dirbti informacinių technologijų sektoriuje“, – patarimus žarstė ministrė. Taip esą būtų galima išgelbėti tuštėjančią provinciją - Panevėžį, Šiaulius ir kitus miestus. Juo labiau, kad atlyginimai šiame sektoriuje yra du tris kartus didesni nei Lietuvos vidurkis.

„Tai tikrai patraukli niša auginant vaikus“, – sakė ministrė. Namuose augindami vaikus, anot ministrės, galėtų dirbti dizaineriai ir architektai.

Dar viena galimybe lietuviams uždirbti ministrė įvardijo medicininį turizmą.

„Žemynas sensta, todėl didelis dėmesys bus skirtas biotechnologijoms, kurios gamina atsargines žmogaus organizmo dalis.

Kita niša yra pagyvenusių turtingų žmonių iš artimo užsienio medicininis turizmas, laikinas apgyvendinimas ir priežiūra Lietuvoje. Juk žmonės Lietuvoje dar nepamiršo rusų kalbos. Tik reikia išspręsti vizų klausimą. Galėtume neblogai iš medicininio turizmo užsidirbti. Reikia jau nuo šiandien pradėti reklaminę kampaniją“, – kalbėjo ministrė.

Šios ministrės idėjos ne vienam konferencijos dalyviui sukėlė šypseną.

Ministrė taip pat mato galimybes Lietuvai užsidirbti iš žaliosios energetikos ir kuriant naujus gaminius su lietuviškais prekių ženklais. Kaip pavyzdį ji paminėjo baldų gamybą „Ikea“ koncernui.

Ministrė mano, kad baldų gamintojai galėtų kurti originalius baldus su savo lietuviškais prekių ženklais, vietoje dabar pigiai gaminamos masinės produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.