R. Kuodis: „Pensijų skaičiuoklė neatitinka tikrovės“

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vakar pristatytą pensijų skaičiuoklę apibūdino kaip iliuzinę ir neatitinkančią tikrovės.

Raimondas Kuodis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vakar pristatytą pensijų skaičiuoklę apibūdino kaip iliuzinę ir neatitinkančią tikrovės.<br>V. Balkūnas
Raimondas Kuodis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vakar pristatytą pensijų skaičiuoklę apibūdino kaip iliuzinę ir neatitinkančią tikrovės.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:21 AM

„Ar galim tikėtis tokių grąžų, kokios yra skaičiuoklėj? Aš manau, kad tai yra labai optimistiniai vertinimai, turint omenyje dar ir tą faktą, kad senesni žmonės palaipsniui turės pereit nuo akcijų į obligacijas. Ką mes matom pastaruoju metu ir ko galime laukti, manau, artimiausią dešimtmetį? Globalinė stagnacija, bent jau išsivysčiusiame pasaulyje, akivaizdi. Obligacijų pajamingumas yra apie nulį, kai kuriais atvejais net tampa neigiamas. O čia mes matom grąžą 5,5 proc. Tai gal iš akcijų kažko panašaus ir galima būtų tikėtis, bet labai abejotina daryt tokias prielaidas“, – sakė R. Kuodis.

Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinio draudimo ir pensijų departamento direktorė Asta Aranauskienė tikino, kad pensijų skaičiuoklė viso labo yra orientacinė priemonė. Vis tik pertvarkos pensijų sistemoje, jos teigimu, yra neišvengiamos.

„Mes žmonėm aiškiai parašom, kad šita skaičiuoklė negarantuoja jo pensijos būsimos, jinai remiasi dabar esančiomis prielaidomis. Mes tikrai negalime 100 proc. garantuoti, bet bet kokiu atveju pensijų kaupimas yra būtinas, ir, tiek Europos Komisijos, tiek Tarptautinio valiutos fondo, tiek Pasaulio banko ekspertų nuomone, mes turėsim tikrai didelį demografinį spaudimą, ir nediversifikavus pensijų mokėjimo šaltinių galbūt netgi pesimistinis variantas bus dar prastesnis“, – „Žinių radijui“ teigė A. Aranauskienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.