D. Medvedevas: „Staigus dujų kainų nuosmūkis sukeltų rimtų problemų mums“

Rusų naudai pakeitus Europos Sąjungos

Pasak D.Medvedevo, nėra teisinga manyti, kad skalūnų dujos reiškia Rusijos ekonomikos katastrofą.<br>AP
Pasak D.Medvedevo, nėra teisinga manyti, kad skalūnų dujos reiškia Rusijos ekonomikos katastrofą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:08 PM

„Negalime reikalauti, kad ES atsisakytų trečiojo energijos paketo. Tačiau primygtinai siūlome atkreipti dėmesį į mūsų argumentus. Ir jeigu pavyktų kai kurias šio teisyno nuostatas pakeisti, įskaitant dujų tiekimo ES teritorija sąlygas, mūsų kompanijų dalyvavimą kuriant kontroliuojančiąsias įmones (holdingus), vertikaliai integruotas kompanijas (žinoma, nepažeidžiant atskirų vartotojų interesų), tai sumažintų mūsų nerimą dėl ilgalaikio bendradarbiavimo, kuriuo mes labai suinteresuoti“, - interviu dienraščiui „Verslo žinios“ sakė Rusijos premjeras.

Jis teigė, kad Rusija yra svarbus energijos išteklių tiekėjas - ji užima trečdalį naftos ir dujų pardavimo rinkos, todėl Rusijos premjeras tvirtino ne kartą kolegoms Europoje sakęs, kad jo šalis nori būti girdima.

„Neprieštaraujame, kad kai kurios šalys, pasinaudodamos trečiojo paketo teikiamomis galimybėmis, įsigytų dujas pigiau. Žinoma, mes suinteresuoti, kad dujos kainuotų tiek, kiek, kaip manome, jos yra vertos. Tačiau jeigu randama schemų, kurios padeda sumažinti sąnaudas, - prašom“, - kalbėjo Rusijos premjeras.

Pasak jo, nėra teisinga manyti, kad skalūnų dujos reiškia Rusijos ekonomikos katastrofą.

„Mes nežinome, kuo viskas galų gale baigsis: gavybos kaina dar yra ganėtinai aukšta, rizika dar didelė, kad dėl šios technologijos naudojimo gali būti užnuodyta aplinka didelėje teritorijoje. Technologijos tobulės, tačiau yra rizika, kurios įvertinti šiuo metu neįmanoma. Kaip ir branduolinėje energetikoje. Suprantu, kad angliavandeniliai šiandien ne pati populiariausia kuro rūšis, tačiau be jų tikrovėje daugiau nieko neturime. Todėl bendraukime mandagiai“, - sakė D.Medvedevas.

Jis pripažino, kad staigus dujų kainos nuosmukis sukeltų rimtų problemų Rusijos ūkiui.

„Todėl sieksime keisti savo eksporto struktūrą ir skatinti vidaus rinkos paklausą“, - teigė Rusijos ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.