ECB valdybos narys nesiima prognozuoti, ar euras Lietuvai realus 2015 metais

Europos centrinio banko

Pasak J. Asmusseno, Lietuva turi laikytis tinkamos fiskalinės politikos, nustatytus reikalavimus turi atitikti ir infliacija.<br>„Reuters”
Pasak J. Asmusseno, Lietuva turi laikytis tinkamos fiskalinės politikos, nustatytus reikalavimus turi atitikti ir infliacija.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2013, 11:55 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:32 PM

„Ar 2015-ieji Lietuvai prisijungti prie euro zonos yra realūs? Nežinau. Kai jūsų vyriausybė mūsų ir Europos Komisijos paprašys parengti vadinamąją konvergencijos ataskaitą, tuomet ir įvertinsime. Svarbu suprasti, kad reikia ne tik tam tikru metu atitikti euro įvedimo kriterijus, bet ir užtikrinti jų tvarumą“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė ECB atstovas.

Jo teigimu, visos šalys, norinčios stoti į euro zoną, bus vertinamos vienodai ir pagal tuos pačius kriterijus.

Pasak J. Asmusseno, Lietuva turi laikytis tinkamos fiskalinės politikos, nustatytus reikalavimus turi atitikti ir infliacija. Taip pat, anot jo, turi būti užtikrinama konkurencingumo pažanga, valstybės institucijų ir centrinio banko veiklos modelis turi būti toks, kokio reikalaujama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.