A. Šemeta: „Bankų sąjunga nutrauktų bambagyslę tarp mokesčių mokėtojų naudojamų lėšų jiems gelbėti“

Europos Sąjunga (ES) siekia vieningo Europos bankų priežiūros ir pertvarkos mechanizmo. Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta, atsakingas už finansinį programavimą, biudžetą ir kovą su sukčiavimu, pažymi, jog jų reikia tam, kad bankų gelbėjimui iš krizinių situacijų nebūtų naudojami mokesčių mokėtojų pinigai.

„Jeigu Lietuva prisijungtų prie Bankų sąjungos, ji įgautų daug didesnį svorį derantis dėl pertvarkymo sąlygų tada, kai mūsų šalies bankuose atsirastų kokių nors problemų“, - svarstė A. Šemeta.<br>„Reuters”
„Jeigu Lietuva prisijungtų prie Bankų sąjungos, ji įgautų daug didesnį svorį derantis dėl pertvarkymo sąlygų tada, kai mūsų šalies bankuose atsirastų kokių nors problemų“, - svarstė A. Šemeta.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:53 PM

„Bankų sąjungos reikia tam, kad būtų nutraukta bambagyslė tarp mokesčių mokėtojų lėšų bankams gelbėti ir pačių bankų veiklos. Tam yra siūlomas vieningas bankų priežiūros mechanizmas. EK pateikė pasiūlymą ir dėl bendro bankų pertvarkos mechanizmo. Abu mechanizmai būtų privalomi euro zonos šalių bankams, o kitos šalys galėtų pasirinkti, dalyvauti ar ne“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ kalbėjo jis.

A. Šemeta pažymėjo, jog, įkūrus Bankų sąjungą, bankų pertvarkai būtų naudojamos ne mokesčių mokėtojų, o pačių bankų akcininkų ir kreditorių lėšos, kartu apsaugant indėlininkų pinigus.

EK narys taip pat užsiminė apie vieningą bankų pertvarkos fondą, į kurį bankai reguliariai pervedinėtų tam tikrą sumą lėšų. Jis per dešimtmetį turėtų išaugti iki 55 mlrd. eurų, kurie būtų naudojami bankų pertvarkai tuo atveju, jei nepakaktų kreditorių ir akcininkų lėšų.

„Jeigu Lietuva prisijungtų prie Bankų sąjungos, ji įgautų daug didesnį svorį derantis dėl pertvarkymo sąlygų tada, kai mūsų šalies bankuose atsirastų kokių nors problemų. Tai šiuo metu yra mažai realu, bet negali žinoti, ar tai neatsitiktų po dešimtmečio“, - svarstė A. Šemeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.