J.Weidmannas perspėja apie euro atsisakymo pavojus

Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys ir Vokietijos centrinio banko vadovas Jensas Weidmannas, duodamas interviu žurnalui, perspėjo apie pavojus, kurie iškiltų šalims, nusprendusioms pasitraukti iš euro zonos. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 5:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:00 PM

„Man kelia nuostabą, kaip neapgalvotai ir nerūpestingai žmonės kuria tokį scenarijų“, - sakė trečiadienį J.Weidmannas interviu Vokietijos mėnesiniam žurnalui „Capital“.

„Pasitraukimas iš euro zonos turėtų rimtų padarinių ne tik krizės drebinamoms šalims, bet ir visiems kitiems“, - sakė Vokietijos centrinio banko vadovas.

„Monetarinė sąjunga - tai ne koks klubas, kurį gali lengvai palikti, o vėliau, vos tik panorėjęs, - į jį vėl sugrįžti. Tie, kurie taip mano, neįvertina skirtingų euro zonos ekonomikų tarpusavio sąsajų. Be to, pasitraukimas iš euro zonos gali turėti skaudžių padarinių ir mūsų bankams bei kompanijoms“, - sakė J.Weidmannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.