Pasaulio spaudoje: nuo neetiško korporacijų elgesio iki mirties baimę slopinančio vartotojiškumo

Šią savaitę siūlome jums paskaityti apie neetiško korporacijų elgesio priežastis, ekonomistų ginčus renkantis skatinimo arba taupymo ekonominę politiką, pasenusias ir pačias naujausias rinkų tendencijas, klasių kovą JAV, stipriai reguliuojamus skandinaviškus bankus ir mirties baimę slopinantį vartotojiškumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Oct 4, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:48 AM

1. Apie tai, kas lemia atsakomybės ir etiško elgesio stoką korporacijose rašo „Vox“:

„Suvaldyti blogai besielgiančias korporacijas yra vienas svarbiausių šiuolaikinių valstybių tikslų. Tačiau tam, visų pirma, reikia suprasti, tokio jų elgesio priežastis. Šiame tyrime nustatyta, kad pagrindine priežastimi yra neetiškas korporacijų vadovų elgesys, kuris pasklinda po visą įmonės struktūrą“.

2. Kas geriau – ekonomikos skatinimas ar diržų veržimas, nagrinėja „The Economist“:

„Ekonomistai mėgsta pasiginčyti. Tiesa, prieš krizę mintis, jog ekonomiką skatinti galima per biudžeto išlaidas jau buvo tapusi relikvija. Monetarinė politika atrodė kaip vienintelė, galinti suvaldyti verslo ciklus. Vyriausybės pastangos padidinti išlaidas arba sumažinti mokesčius kovojant su nedarbu buvo laikomos niekam tikusios. Tačiau po 2008 m. požiūriai į šias tiesas pasikeitė“.

3. Kokie dešimt naujausių tendencijų valdo JAV rinką aprašė „The Atlantic“:

„Senos tendencijos: augančios JAV anglies dvideginio emisijos, brangstanti sveikatos apsauga, nekontroliuojamas biudžeto deficitas. Naujos tendencijos: mažėjančios emisijos, pinganti sveikatos apsauga, suvaldytas biudžeto deficitas“.

4. Paulas Krugmanas davė pylos JAV respublikonų partijai:

„Manau, kad turtuoliai nusipirko sau radikalią dešiniųjų partiją, tikėdami (teisingai), kad ji sumažins mokesčius, panaikins reguliacijas, tačiau nesugebėjo suvokti, jog ilgainiui tos partijos beprotybė taps nebesuvaldoma. Monstras taps sąmoningu ir ims pulti ne tik paprastus žmones, bet ir savo kūrėjus“.

5. Lietuvoje dominuojančių Švedijos bankų modelį aprašė „The Economist“:

„Galima pagalvoti, kad griežti reikalavimai prives prie mažų pajamų, bet iš tiesų Švedijos bankai pastaruoju metu gauna neblogą pelną, moka dividendus, o jų akcijų kaina kyla“.

6. Apie mirties baimę ir jos ryšį su noru eiti apsipirkti rašo „Inkfish“:

„Niekas kitas taip nesukelia noro eiti apsipirkti, kaip ką tik prieš akis prabėgęs gyvenimas. JAV ir Izraelio terorizmo aukas nagrinėjęs tyrimas nustatė, kad kai kurie žmonės į grėsmę mirtį reaguoja noru eiti į parduotuvę“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.