Latvijos vyriausybės atsistatydinimas neturės įtakos euro įvedimui

Latvijos dabartinės vyriausybės

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:59 AM

Per savo atstovą Aleksį Jarockį ministras naujienų agentūrai BNS sakė, kad nors vyriausybės atsistatydinimas buvo netikėtas, jis nesukels sunkumų euro įvedimui, nes Latvija atliko didelį paruošiamąjį darbą ir yra pasiruošusi prisijungti prie eurozonos nuo 2014 metų sausio 1 dienos.

A.Jarockis pridūrė, kad A.Vilkas yra pasiruošęs eiti finansų ministro pareigas, kol bus suformuota nauja vyriausybė.

V.Dombrovskis anksčiau dieną pranešė apie savo ministrų kabineto atsistatydinimą po susitikimo su prezidentu Andriumi Bėrziniu.

„Atsižvelgiant į Zuolitūdės tragediją ir visas su ja susijusias aplinkybes, būtina vyriausybė, kurią palaikytų parlamento dauguma ir kuri galėtų išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją, ir aš skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę už šią tragediją“, - pareiškė V.Dombrovskis.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.