Pasaulio spaudoje: nuo Norvegijos ekonomikos iki dalykų, kurių su „Google“ akiniais geriau nedaryti

Šią savaitę jums paskaityti siūlome apie Norvegijos ekonomikos problemas, Kinijos ateičiai svarbų pasirinkimą, kaip filosofas Michelas Foucault vienas pirmųjų pastebėjo žmogiškojo kapitalo svarbą ir dalykus, kurių su „Google“ akiniais geriau nedaryti.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 29, 2013, 5:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

1. Galvojate, kad naftos maitinama Norvegijos ekonomika neturi problemų? The Economist mano kitaip:

Norvegijos konservatyvi ministrė pirmininkė Erna Soldberg yra labai ambicinga. Po to, kai rugsėjį vykusiuose rinkimuose nugalėjo socialdemokratą Jensą Stoltenbergą, ji panaikino bet kokias viltis sukurti mažumos vyriausybę. O lapkričio 15 dieną ji sėkmingai pasirašė susitarimą dėl 2014 metų biudžeto“.

2. Ar Kinija ir toliau išliks tokiu nesustabdomu ekonominiu varikliu, svarsto Robertas Samuelsonas iš The Washington Post:

„Praėjo vos keli metai po to, kai Kiniją pradėta visuotinai laikyti nesustabdoma ekonomine jėga. Tris dešimtmečius jos ekonomika augo po maždaug 10 proc. per metus. Netgi susidarė įspūdis, kad Kinija per pasaulinę finansų audrą sklendžia it nepaliečiama.

Tačiau toks požiūris gali būti klaidingas. Ne vienas ekonomistas – Kinijos ir užsienio – galvoja, jog šalies ekonomikos modelis yra netvarus. Jie sako, kad be naujo modelio Kinijos vieną dieną laukia ekonominė griūtis, o gal ir kas nors blogesnio“.

3. Pasirodo, kad vienas pirmųjų, supratusių žmogiškojo kapitalo svarbą buvo filosofas, rašo The New Inquiry:

„1978 metais filosofas Michelas Foucaultas savo studentas pravedė seriją paskaitų, kuriose liepė jiems skaityti Čikagos universiteto ekonomistų darbus. Beveik 30 metų iki tol, kai vadybininkas Tomas Petersas pradėjo skatinti žmones patiems matuoti savo žmogiškąjį kapitalą“.

4. Kaip manote, ko nešiojant „Google“ akinius geriau nedaryti? Atsakymą pateikia Esquire:

„Google“ akiniai galbūt pakeis mūsų ateitį, tačiau vienas dalykas klausimų net nekelia: jau šiandien jie žmonėms sukelia labai stiprių reakcijų. Pirmąją savaitę, kai ant savo veido nešiojau kompiuterį, jį užsidėjęs buvau ir per vieną šeimos susitikimą. „Tai pats įkyriausias dalykas pasaulyje“, – pasakė dvynius auginanti mama, rodydama į naująjį mano prietaisą, gulintį ant stalo“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“! 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.