Prabudęs pivataus kapitalo sektorius vėl augina raumenis

Naujausia "Deloitte" Vidurio Europos privataus kapitalo pasitikėjimo apklausa liudija, kad investuotojų pasitikėjimas šiame regione ir toliau auga. Akivaizdu, jog dabar jis artėja prie rodiklio, kuris buvo užfiksuotas auksiniu regiono laikotarpiu, - 2003–2007 metais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 PM

Tikėtina, kad regiono nuosmukis pagaliau artėja prie pabaigos. Apklaustųjų, kurie mano, kad sandorių aktyvumas padidės, lyginant su ankstesniąja apklausa, padaugėjo dvigubai, - apie 60 proc. O tai atspindi aukščiausią pasitikėjimo lygį per dvejus metus.

„Tai nėra vien tik nedidelis pagerėjimas“, – sakė "Deloitte" Vidurio Europos partneris ir privataus kapitalo skyriaus vadovas Garretas Byrne.

„Sandorius sudarančiųjų nuotaikos taip pat optimistiškesnės, o naujausios apklausos rezultatai tai tik patvirtina. Mus tai nuteikia labai optimistiškai“, – pridūrė G.Byrne.

Pasitikėjimas galėjo išaugti dėl keleto veiksnių. Anot G.Byrne, jau nebevyrauja nuomonė, kad Europa yra ant griūties slenksčio, o tai reiškia, kad investuotojai, ypač JAV, ir vėl žvalgosi į Europą ir konkrečiai – į Vidurio Europos regioną. Pernai buvo uždaryta daug senų fondų, o kiti tam jau rengiami. Tai reiškia, kad atėjo metas naujiems fondams steigti.

Gali laukti ir daugiau teigiamų pokyčių, nes apklaustųjų, kurie tikisi prisikalbinti  investuotojus, padaugėjo kone penktadaliu. 

Ekonominės sąlygos padeda sugrąžinti ritmą į rinką. Du trečdaliai apklaustųjų tikisi, kad ekonominė aplinka pagerės. Ankstesnėje apklausoje "taip" atsakė 43 proc.  apklaustųjų. Dabar tai - didžiausias ekonominio pasitikėjimo lygis nuo 2004 m., kai aštuonios Vidurio Europos valstybės prisijungė prie ES.

„Norint įgyvendinti sandorius, tikėti, kad reikalai pasitaisys, yra būtina, Nes, esant pasitikėjimui, bendrovių savininkai planuoja augimą, nebelieka gynybinės būsenos. Privatus kapitalas yra pasirengęs bendrovėms pasiekti savo tikslų“, – pabrėžė G.Byrne.

Ir, pagaliau, net ketvirtadalis apklaustųjų (27 proc.) tikisi, kad pasiskolinti bus lengviau. G.Byrne teigė, kad „tai – aukščiausias pasitikėjimo lygis skolų rinkose per trejus metus". Galėdamos lengviau gauti finansavimą, bendrovės ir privataus kapitalo fondai gali investuoti į ateitį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.