Kova dėl Graikijos išlikimo: scenarijus vis kartojasi

Graikija naktį informavo Tarptautinį valiutos fondą, kad penktadienį negrąžins jam pirmosios paskolos dalies – 300 mln. eurų, o atiduos pinigus kartu su dar trimis įmokomis. Iš viso – 1,5 mlrd. eurų iki birželio pabaigos. Taip Atėnai laimėtų dar tris savaites deryboms su tarptautiniais kreditoriais dėl savo skolų krizės.

Dangus virš Graikijos neskaidrėja.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Dangus virš Graikijos neskaidrėja.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Jun 5, 2015, 12:43 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:28 AM

„Danske Bank“ finansų analitikė Giedrė Gečiauskienė komentuoja, kad tas pats scenarijus artėjant mokėjimo terminui vis kartojasi:

„Stebime su Graikija vis pasikartojančią problemą. Tas pats scenarijus, kuomet paskutinę naktį prieš mokėjimą kyla daug sujudimo, vis kartojasi ir kartojasi. Ne išimtis ir šis kartas. Tai, kas vyksta tarp tarptautinių kreditorių ir Graikijos, yra netvaru. Toks santykis yra netvarus jau nuo žiemos vidurio. Besiderančios šalys tikrai turės pasiekti kažkokį susitarimą dėl finansinių, socialinių ir kitų reformų Graikijoje. Šiandien Graikija yra gavusi tarptautinių kreditorių pasiūlymą dėl reformų ir išties galime sakyti, kad kamuolys šiuo metu yra Graikijos rankose“, – kalbėjo G.Gečiauskienė. TVF leidimas Atėnams keturias paskolos dalis grąžinti vienu kartu yra pakankamai retas reiškinys. Anksčiau fondas yra sutikęs tokią išimtį daryti vos vieną kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?