A. Kudrinas kalba be užuolankų: „Rusija – visiškoje krizėje“

Buvęs Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas įvertino šalies ekonomiką apėmusias problemas. Anot jo, antrąjį ir trečiąjį šių metų ketvirčius ūkis smuks, o ketvirtąjį smukimas bus mažesnis, tačiau tai situacijos iš esmės nepakeis. „Rusija atsidūrusi visiškoje krizėje“, – įsitikinęs A.Kudrinas.

Buvęs Rusijos finansų ministras A.Kudrinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Rusijos finansų ministras A.Kudrinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:01 AM

Jo skaičiavimais, ekonomikos augimas metų pabaigoje gali atsigauti, tačiau statistiškai bendrasis vidaus produktas rodys smukimą. „Tai krizė“, – tvirtino politikas.

A.Kudrinas išskyrė kelis aspektus, būdingus šiam Rusijos ūkį ištikusiam sunkmečiui. Tarp jų – ir žymi devalvacija. Realieji atlyginimai smukę 10 proc., realiosios pajamos – daugiau nei 4 proc. Metų pabaigoje, A.Kudrino manymu, skaičiai bus dar didesni. „Tai rodo, kad pragyvenimo lygis juntamai sumenkęs“, – sakė buvęs Rusijos finansų ministras.

Jis daužo viltis tų, kurie rudeniop tikisi geresnio gyvenimo. Pasak A.Kudrino, priešingai nei skelbia daugelis prognozių, rudenį Rusijos ekonomikos padėtis nepasitaisys, rašo newsru.com.

Itin skausmingai, A.Kudrino manymu, krizė jaučiama darbo rinkoje. Ne viena įmonė savo darbuotojus išsiuntė atostogų arba dirba ne visą darbo dieną, tikėdamosi, kad rudenį bus lengviau.  Buvęs finansų ministras konkretus: „Rudenį nebus lengviau.“ Be to, jis pridūrė, kad pasibaigus vasarai ne vienai įmonei gali tekti atleisti dalį darbuotojų.

A.Kudrinas neseniai pareiškė, kad Rusija artimiausiais metais gerokai sumažins savo dalį pasaulio ekonomikoje, o po 5–7 metų apskritai pereis į žemesnį lygmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.