Į Lietuvą grįžtantis B. Tracy: „Sėkmė priklauso nuo disciplinos“

Daugiau nei penkiasdešimt pasaulinio populiarumo sulaukusių knygų parašęs verslininkas Brianas Tracy įsitikinęs: tikslai – pasiekimų krosnies kuras, kuo daugiau laiko praleidžiate galvodami apie savo tikslus, tuo galingesnis tampa jūsų vidinis variklis ir stipresnis noras pasiekti tikslą.

Vilniuje viešėsiantis pardavimų ir lyderystės ekspertas atskleis paslaptis, kaip sparčiausiai augančios pasaulio įmonės pasiekia verslo sėkmę.<br>lrytas.lt nuotr.
Vilniuje viešėsiantis pardavimų ir lyderystės ekspertas atskleis paslaptis, kaip sparčiausiai augančios pasaulio įmonės pasiekia verslo sėkmę.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 9:47 AM

Vilniuje viešėsiantis pardavimų ir lyderystės ekspertas atskleis paslaptis, kaip sparčiausiai augančios pasaulio įmonės pasiekia verslo sėkmę.

Įkvepia pokyčiams

Jis skaito pranešimus įvairiose šalyse, ir yra žinomas visame pasaulyje. Jis įkvepia verslininkus ir pardavimų specialistus, moko planuoti savo laiką bei tapti itin produktyviu, tikslo siekiančiu specialistu.

B. Tracy savo pavyzdžiu įrodė, kad savidisciplina yra vienintelis ir geriausias sėkmės garantas, be kurio negali veikti nei viena sėkmės formulė. Būtent įprotis veikti disciplinuotai ir yra priežastis, kodėl kai kurie žmonės yra sėkmingesni už kitus. B. Tracy teigimu, savidisciplina pakeitė jo gyvenimą.

Jo šeima nebuvo turtinga, tad jau būdamas vaiku uždarbiaudavo gamyklose ar fermose. Kai buvo išmestas iš mokyklos, nusprendė išanalizuoti sėkmingai dirbančių pardavėjų strategijas ir juos pamėgdžioti. Įsidarbinus pardavėju ir artėjant jo pirmų metų darbo pabaigai, jis tapo vyriausiuoju pardavėju. Po antrų metų jis tapo viceprezidentu, atsakingu už 95 žmones, o tuo metu jam buvo tik 25 m.. Būdamas 30 m. nusprendė sugrįžti ir baigti mokyklą bei studijas.

Reikalaudamas vis daugiau ir daugiau iš savęs, jis įgijo aukštąjį išsislavinimą, pradėjo ir išvystė lengvųjų automobilių pramonės verslą, neturėdamas jokių žinių apie šią pramonės šaką. „Visa, ką aš turėjau – tai tik disciplina ir ryžtas išmokti ir pritaikyti įgytas žinias srityje, kurios ėmiausi.“ Laikydamasis savidisciplinos, vėliau jis sukūrė sėkmingus verslus mokymų, konsultavimo, įrašų ir platinimo srityse. Jo knygos, seminarai bei mokymų programos išverstos į 36 kalbas ir yra platinamos 44 šalyse. Per metus dėl konsultacijų kreipiasi daugiau nei 1000 kompanijų, o seminaruose dalyvavo daugiau nei 5 milijonai žmonių. Visais atvejais savidisciplinos praktika buvo pagrindinis dalykas, nulėmęs jo tarptautinę sėkmę.

Pataria, kaip padidinti produktyvumą

Dar viena iš sričių, kurias pabrėžia B. Tracy – produktyvumas. Knygoje „Suvalgyk šitą varlę“ Brian Tracy pateikė patarimus, kurie didina produktyvumą:

1. Tiksliai nuspręskite, ko norite. Priimkite šį sprendimą pats arba savo uždavinius bei tikslus aptarkite su vadovu, kad būtų visiškai aišku, jo iš jūsų laukia, ir kokia yra prioritetų seka.

Vienas iš blogiausių būdų panaudoti savo laiką – stengtis puikiai atlikti visai nereikalingą darbą.

2. Užsirašykite savo tikslą, tuomet aiškiau jį suformuluosite.

3. Nustatykite terminą užduočiai atlikti.

4. Sudarykite sąrašą visko, ką turite pasiekti.

5. Sudarykite planą pagal veiksmų svarbą, ką būtina atlikti nedelsiant, o ką galima atidėti.

6. Nedelsdami pradėkite vykdyti savo planą. Nepamirškite, kad veiksmas – tai pagrindinė sėkmės sąlyga.

7. Pasiryžkite kasdien daryti tai, kas gali priartinti prie pagrindinio tikslo, įtraukite šiuos darbus į savo kasdienę veiklą: skaitykite su darbu susijusią literatūrą, skambinkite potencialiems klientams, kasdien išmokite tam tikrą skaičių užsienio kalbos žodžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.