Prasta žinia išvykusiems: britų ūkis praranda pagreitį

Anglijos centrinio banko vyriausiasis ekonomistas Andy Haldane'as įspėjo, kad Didžiosios Britanijos „ekonomikos orlaivis, regis, pradeda dar pakilimo take prarasti pagreitį“. Jis pridūrė, kad bet koks palūkanų didinimas be reikalo padidintų galimybes ekonomikos plėtros spartai smukti žemiau kritinės ribos. Apie tai praneša BBC.

Didžiosios Britanijos ekonomikos orlaivis, regis, pradeda dar pakilimo take prarasti pagreitį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Didžiosios Britanijos ekonomikos orlaivis, regis, pradeda dar pakilimo take prarasti pagreitį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:21 PM

Pareigūnas laikomas vienu atsargiausiu banko politikos kūrėjų ir kritiškiausiai pasisakančiu dėl palūkanų didinimo. Beje, šalies bankas palūkanų normų ties 0,5 proc. riba nekeičia nuo 2009-ųjų finansinės krizės. Tikimasi, kad pirmą kartą rodiklis kilstelės 2016-ųjų pabaigoje. Data prognozėse atitolinta po Anglijos centrinio banko naujausios ataskaitos apie infliacijos pokyčius: joje sumažėjo pasaulinės ekonomikos augimo galimybės.

A.Haldane'as nurodo, kad nauju banko sprendimu palūkanos gali būti tiek didinamos, tiek ir apkarpomos. „Dabar Britanijos politika turi būti pasirengusi judėti bet kuria kryptimi labiau nei bet kada anksčiau – viskas priklausys nuo to, kokius duomenis gausime, – teigia jis. – Kitaip, nei mano dauguma, aš įsitikinęs, kad palūkanų didinimas vis dar toli. Ekonomikos orlaivis, regis, pradeda dar pakilimo take prarasti pagreitį ir nesvarbu, kas tai lemia. Tai nepatogus ir rizikingas laikas svarstyti galimą pakilimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.