A. Maldeikienė suabejojo prezidentės D. Grybauskaitės protu

Sekmadienio LNK „Žinių“ laidoje progą pakalbėti gavo daktarė Aušra Maldeikienė. Ji pažėrė kritikos šalies vadovei. Ekonomistė suabejojo prezidentės Dalios Grybauskaitės išsilavinimu: „Susidaro įspūdis, kad ji niekada nesimokė ekonomikos“.

A.Maldeikienei nepatinka D.Grybauskaitės kalbos pabėgėlių klausimu.<br>T.Bauro nuotr.
A.Maldeikienei nepatinka D.Grybauskaitės kalbos pabėgėlių klausimu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 4:21 PM

„Pirmiausia, jeigu prezidentė turėtų proto, tiesiai tą sakau, galvotų apie tuos jaunus žmones, kurie dirba ir neturi galimybių išgyventi, o ne apie pensininkus“, – rėžė A.Maldeikienė. Jos nuomone, kalbėdama apie pabėgėlių priėmimą ir socialines Lietuvos problemas, prezidentė užsiima pigiu populizmu.

Ekonomistė siūlo D.Grybauskaitei liautis išsisukinėti: „Mums reikia atvirai pasakyti: mes pabėgėlių nenorime ir neimsime. Bet šito turbūt prezidentė nedrįsta sakyti, nes nori būti graži ten – Europoje“.

Anot A.Maldeikienės, jeigu Lietuva sutinka priimti pabėgėlius, Lietuva turi užtikrinti, kad atvykėliai galėtų išgyventi ir jų šeimos būtų aprūpintos.

Ekonomistės teigimu, svetimšalių integracija į visuomenę brangiai kainuoja ir yra sudėtingas procesas, bet pašnekovė neatmetė minties, kad pabėgėlių vaikai galėtų būti Lietuvos demografinės problemos sprendimas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.