Įspėjimas: laukia „pavojingas ekonominių grėsmių kokteilis“

Didžioji Britanija susiduria su

Anot G. Osborne, rimtais iššūkiais tampa įtampa Artimuosiuose Rytuose, Kinijoje nusilpęs augimas, žemos žaliavų kainos – visi šie veiksniai smukdo pasitikėjimą pasaulio rinkose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anot G. Osborne, rimtais iššūkiais tampa įtampa Artimuosiuose Rytuose, Kinijoje nusilpęs augimas, žemos žaliavų kainos – visi šie veiksniai smukdo pasitikėjimą pasaulio rinkose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 9:02 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:08 PM

Ketvirtadienį kalbėsiantis pareigūnas prognozuos, su kokiais ekonominiais sunkumais šaliai teks susidurti per ateinančius 12 mėnesių. Manoma, kad ši jo kalba taps visai priešinga optimistiškoms nuotaikoms rudens kalboje, kurios metu jis teigė, kad Britanijos ekonomika „sparčiai auga“.

Jo kalboje pasigirs nerimo gaidelių: žmonės dar neturi rimti – ekonomikoje vis dar per daug problemų. Anot G. Osborne, rimtais iššūkiais tampa įtampa Artimuosiuose Rytuose, Kinijoje nusilpęs augimas, žemos žaliavų kainos – visi šie veiksniai smukdo pasitikėjimą pasaulio rinkose.

Taip pat skelbiama, kad šiemet pirmą kartą nuo pat 2007-ųjų bus didinama bazinė palūkanų norma. Anot žiniasklaidos šaltinių šalies ižde, tai ne kanclerio, o Anglijos centrinio banko sprendimas, – tiesa, nemažai dideles hipotekos paskolas turinčių gyventojų niekada nebuvo susidūrę su galimu normos didinimu. Kai kurie šaltiniai nerimauja, kad palūkanų didinimas gali turėti įtakos vartotojų pasitikėjimui. Tuo pat metu toks sprendimas rodo, kad Didžiosios Britanijos ekonomika grįžta į daugiau ar mažiau įprastas vėžes.

Vis dėlto iždo kancleris apie susidariusią situaciją kalba atsargiai: kiekvienas, manantis, kad tikslas – pastatyti ant kojų Britanijos ekonomiką yra įvykdytas – daro didžiulę klaidą.

„Praėję metai buvo blogiausi pasaulio augimui nuo pat finansų krizės, o šie metai prasideda susidarius pavojingam naujų grėsmių „kokteiliui“.

Man nerimą kelia ramybė, kuria kalbama apie mūsų ekonomiką. Susidaręs pojūtis, kad sunkiausia darbo dalis jau atlikta ir mums nebegresia jokios grėsmės iš užsienio“.

G.Osborne ketina pabrėžti, kad, praėjus vos kelioms dienoms po Naujųjų metų, „jau gavome nerimą keliančių žinių apie visame pasaulyje smunkančias finansų rinkas, nuosmukį Kinijoje, rimtas problemas Brazilijoje ir Rusijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.