„Iki“ vadovas Gerardas Rogas: „Prekybininkų konkurencija kitąmet bus arši“

Tokias mintis išsakė G.Rogas išskirtiniame interviu Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmams (AHK).

Anot G.Rogo, didėjanti prekybos tinklų konkurencija labiausiai naudinga vartotojams.<br>M.Mikulėno nuotr.
Anot G.Rogo, didėjanti prekybos tinklų konkurencija labiausiai naudinga vartotojams.<br>M.Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 5:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:33 PM

Jo nuomone, 2017 metais prekyba ne maisto prekėmis Lietuvoje augs 2 procentais, o Lietuva net ir dideliems prekybos tinklams išliks patraukli.

Tokias mintis išsakė G.Rogas išskirtiniame interviu Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmams (AHK).

„Dėl didėjančių atlyginimų visi rinkos žaidėjai turės galvoti apie išlaidas. Turėsime atsakyti į klausimą, kaip pasiekti daugiau su mažesnėmis lėšomis“, – sakė G.Rogas.

G. Rogas vadovauja nuo 2014-ųjų vadovauja bendrovei „Palink“, valdančiai mažmeninės prekybos tinklą „Iki“.

Prekybos tinklui priklauso 235 parduotuvės, čia dirba apie 7000 darbuotojų, įmonė yra viena didžiausių darbdavių Lietuvoje.

2015 metais įmonės pelnas iki mokesčių išaugo 50 procentų ir pasiekė 10,9 mln. eurų. Tai buvo pasiekta didinant efektyvumą ir įvedant vidines taupymo priemones.

Žinią apie „Lidl“ atėjimą į Lietuvos rinką 2016 metų vasarą G. Rogas priėmė ramiai. Jo nuomonė, didesnė prekių pasiūla yra naudinga vartotojams, o didėjantis produktyvumas ir kokybė padeda įveikti stiprėjantį konkurencinį spaudimą.

„Tinklas „Lidl“ mums yra rimtas konkurentas. Geriausias atsakymas konkurentams – mūsų siekis dar labiau išplėsti „Iki“ tinklą“, – sakė G.Rogas.

Jo vadovaujamos bendrovės „Palink“ didžiausia akcininkė yra Vokietijos kompanija „REWE Group“. Net 80 procentų „Iki“ prekybos tinklo asortimento sudaro lietuviški produktai, ateityje norima išlikti aukštos kokybės maisto produktus siūlančiu prekybos tinklu.

Pokalbio metu G. Rogas nedetalizavo galimo sandorio su Švedijos bendrove „ICA Gruppen“, valdančia mažmeninės prekybos tinklą „Rimi“. Esą, pašnekesiai su „ICA“ yra viena iš daugelio galimybių toliau plėtoti „Iki“ prekybos tinklą.

„Ir toliau „Iki“ tinklas rinkoje skleis naujoves. Jau dabar įmonė optimizavo užsakymų procesus, kad būtų iki minimumo sumažintas neišpirktų, išmesti skiriamų maisto produktų kiekis.

Neseniai klientams pasiūlėme galimybę lengviau grąžinti produktus, kurie jų netenkina. Pradėjome didinti ir ekologinių produktų asortimentą. Ši rinka Lietuvoje dar labai maža, tačiau turi geras perspektyvas“, – dėsto G. Rogas išskirtiniame interviu AHK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.