Lietuviškas pirkinių krepšelis: 15 perkamiausių maisto produktų

Prekybos tinklo „Maxima“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-21 15:34, atnaujinta 2018-02-13 16:33

„Šeimų poreikiai - keičiasi. Dabar dažna Lietuvos šeima rūpinasi savo mityba ir parduotuvių lentynose ieško ne tik kokybiškų produktų ir geros kainos ar apsipirkimo patogumo. Joms ne mažiau svarbu tampa ir tai, kokia produktų kilmė ir sudėtis, kaip greitai produktai patenka ant pietų stalo, ar jie padeda sveikai maitintis, sveikai gyventi. Šeimos mūsų tinklo parduotuvėse apsiperka dažniausiai, todėl mums svarbu atsižvelgti ir patenkinti besikeičiančius šeimų poreikius“, - sako „Maxima“ Rinkodaros ir pardavimų departamento direktorius Norbertas Žioba.

Analizuojant pardavimų duomenis matyti, kad šeimos pirkinių krepšelį sudaro vidutiniškai nuo 20 iki maždaug 60 skirtingų pavadinimų prekių. Sezoniniai vaisiai ir daržovės, mėsa, pieno produktai, duonos gaminiai sudaro maždaug du trečdalius bendro šeimų pirkinių krepšelio ir jų paklausa nuosekliai auga. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet šviežių produktų šeimų pirkinių krepšelyje yra maždaug trečdaliu daugiau.

Šeimos pirkinių krepšelyje nemažai vaikų mėgstamų produktų - itin populiarūs varškės sūreliai, įvairūs jogurtai ir šokoladinis kiaušinis.

„Pastebime ir tai, kad šeimos vis dažniau ragauja egzotiškus vaisius, išbando retesnių rūšių sūrius, kumpius bei savo valgiaraštį periodiškai papildo ilgesnio galiojimo produktais, tokiais kaip kiaušiniai, miltai, kruopos ar cukrus. Tai rodo, kad šalies gyventojai vis daugiau dėmesio skiria ne tik subalansuotai mitybai, bet ir dažniau gamina namuose“, - sako N. Žioba.

Iš ne maisto produktų šeimos pirkinių krepšelyje dominuoja įvairūs buityje naudojami daiktai, skalbimo, valymo bei namų priežiūros priemonės, sauskelnės, žaislai. Šeimos nepraleidžia progos savo sėkmę išbandyti ir įvairiose loterijose: maždaug kas trečiame šeimos pirkinių krepšelyje - loterijos bilietas.

Apsipirkti į tinklo parduotuves šeimos dažniausiai užsuka savaitgaliais, jos apsipirkimui skiria daugiau laiko, ir jų pirkinių krepšeliai, lyginant su kitais „Maxima“ parduotuvių klientais, paprastai būna pilnesni - nes būtinais pirkiniais šeimos paprastai apsirūpina visai ateinančiai savaitei.

„Top 15“ produktų, kuriuos galima rasti bemaž kiekviename šeimos krepšelyje: švieži vaisiai (dažniausiai bananai, apelsinai, obuoliai); šviežios daržovės (bulvės, svogūnai, pomidorai ir agurkai); batonas; cukrus; pienas; mėsa; sviestas; jogurtas; kiaušiniai; glaistyti sūreliai; varškė; mineralinis vanduo; grietinė; bandelės; vaisvandeniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.