Palanga skaičiuoja uždarbį iš vairuotojų

Į Palangą automobiliais atvykstantys poilsiautojai iki kitų metų gegužės vidurio išleis mažiau pinigų. Nuo vakar mašinų stovėjimas kurorto gatvėse yra nemokamas.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Sep 17, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:53 PM

Rinkliavą už automobilių stovėjimą administruojantis Palangos savivaldybės Rinkliavų centras žiemai išjungė 32 bilietų pardavimo automatus ir suskaičiavo vasaros uždarbį.

Per keturis mėnesius poilsiautojai ir Palangos gyventojai apmokestintose kurorto vietose už automobilių stovėjimą sumokėjo 693 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

Dar 92 tūkst. litų buvo gauta poilsiautojams sumokėjus „užmaršumo“ mokestį, kai už automobilio stovėjimą laiku nesusimokėjęs jo savininkas baudos išvengia vėliau sumokėdamas 40 litų.

Tokia teise pasinaudojo apie du tūkstančius pažeidėjų.

Iš parkomatų apie 785 tūkst. litų pajamų gavęs Rinkliavų centras viršijo šiais metais numatytą planą surinkti 700 tūkst. litų ir pagerino pernai pasiektą sumą, kai iš šios rinkliavos savivaldybės biudžetas papilnėjo 652 tūkst. litų.

Papildomai 121 tūkst. litų Rinkliavų centras gavo iš sezono metu apmokestintos automobilių stovėjimo aikštelės Rąžės gatvėje. Šios lėšos bus skiriamos aikštelei prižiūrėti ir daugiaaukštei mašinų stovėjimo aikštelei projektuoti.

Kitą vasarą Rinkliavų centras Palangoje planuoja įvesti atsiskaitymą už automobilių stovėjimą SMS žinutėmis ir pastatyti papildomus aštuonis modernius bilietų pardavimo automatus, kuriuose bus galima mokėti banko kortelėmis.

Tiesa, dėl šių naujovių savivaldybė turės papildomų išlaidų, rašo „Lietuvos rytas“.

Už mokėjimo SMS žinutėmis tarpininkavimo paslaugą konkursą laimėjusiam mobiliojo ryšio operatoriui gali tekti sumokėti apie 30 tūkst. litų, o nauji bilietų pardavimo automatai kainuoja po 18 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.