Vežėjai žarsto pažadus įvedus eurą nekelti kainų

Euro įvedimui besirengiantys gyventojai nuogąstauja, kas nutiks miesto viešojo transporto keleiviams skirtose kortelėse sukauptiems litams ir kaip keisis autobusų, troleibusų ir tarpmiestinio susisiekimo bilietų kainos. Transporto ūkį prižiūrintys specialistai ramina – kortelėse sukaupti pinigai, kaip ir bankų mokėjimo kortelėse, po sausio pirmosios automatiškai bus konvertuoti į eurus, o bilietų kainos keisis nebent į mažesnę pusę.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Baltrušytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, lrt.lt

Oct 8, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:02 AM

„Nedings nė vienas centas. Viskas pagal nustatytą tvarką bus konvertuota į eurus, ir keleiviai tikrai neturės jokių praradimų. Tik reiktų atkreipti dėmesį, kad, dėl išaugusios vilniečio kortelės savikainos, turėjome šiek tiek pakelti jos įkainį – tai vietoj 4 Lt būtų 5 Lt 18 ct arba pusantro euro“, – kalba Vilniaus miesto savivaldybės Miesto transporto sk. vyr. specialistas Kastytis Lubys.

Jo teigimu, kituose Lietuvos miestuose konvertuojama taip pat, o apvalinant kaina mažinama keleivio naudai.

Didėsiančių bilietų kainų neverta baimintis ir keliaujantiems tarp miestų – nei geležinkelio, nei tarpmiestinių autobusų bendrovės kelti įkainių nežada. Tiesa, keleiviai neturėtų suglumti grąžą gavę litais ir po sausio pirmosios.

„Po naujųjų metų, tas 15 dienų, kai ir mes, ir klientai galės atsiskaityti tiek litais, tiek eurais, jeigu parduotuvėje bet kokiu atveju klientas turėtų gauti grąžą eurais, autobusuose, taksi automobiliuose padaryta išlyga“, – tikina UAB „Kautra“ rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas.

„Galime patvirtinti, kad, įvedus eurą, niekas nepasikeis – mes tiesiog perskaičiuosime kainas pagal šiuo metu galiojantį oficialų nustatytą euro kursą ir visos bilietų kainos bei kitos mūsų viešai teikiamos paslaugos bus perskaičiuotos sąžiningai“, – tvirtina AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas.

Finansų ministerija nurodo, kad, pirmąsias dvi sausio savaites viešojo transporto priemonėse atsiskaitant litais, grąža galės būti duodama ir litais, ir eurais, o atsiskaitant eurais ir grąža privalės būti duodama tik eurais.

Vis dėlto transporto bendrovės viliasi keleivių supratingumo ir užsimena, kad jei viešąjį transportą gyventojai traktuos tarsi valiutos keityklas, vairuotojams dėl gaišaties gali nepavykti visur atvykti laiku.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.