Naujųjų naktį dirbsiantys verslininkai įsitempę, bet nepanikuoja

Jei Naujųjų metų naktį mokėsite už taksi, verčiau turėkite grynųjų nestambiomis kupiūromis. Jei tokiu metu teks išsiruošti į kelionę, iš anksto automobilio baką užpildykite degalais, nes tam tikromis valandomis nedirbs degalinės. Kad būtų mažiau nesklandumų, šį tą reikėtų žinoti ir ketinantiems ateinančius metus pasitikti bare.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2014-12-18 10:07, atnaujinta 2018-01-18 22:26

Degalinės užsidarys

Pavyzdžiui, „Statoil“ degalinės bus uždarytos nuo gruodžio 31-osios 23 val. iki sausio 1-osios 3 valandos.

Tuo metu bus atliekami programavimo darbai, kad degalinės galėtų operuoti eurais.

„Tikimės klientų supratimo ir rekomenduojame pasirūpinti degalais bei kitais produktais, reikalingais naujametinėms kelionėms gruodžio 31 dieną iki 23 valandos. Pirmosiomis sausio dienomis klientams taip pat rekomenduojame atsiskaitymui rinktis „Statoil“ mokėjimo ar bankines korteles. Taip bus greičiau ir patogiau“, - sakė „Statoil“ Marketingo ir komunikacijos vadovas Povilas Vinžanovas. Perkraus kasą

„Labai tikimės, kad perėjimas prie euro bus be rūpesčių, tačiau streso yra. Viskas keičiasi po 24 val., kai bare bus didžiausias bumas žmonių ir vyks koncertas. Barmenams reikės perkrauti kasą, litus joje pakeisti į eurus“, - sakė baro Vilniuje „Liverpool“ direktorė Aistė Astrauskaitė.

Todėl likus 15 minučių iki vidurnakčio ir tiek pat – po vidurnakčio „Liverpool“ bare bus uždaryta kasa, nes reikės ją perkrauti, leisti „persiorientuoti“ į eurus.

„Pamėginti, ar kasos aparatas veiks tvarkingai, negalime. Todėl nerimaujame, kad sistema gali iš viso neveikti“, - teigė A.Astrauskaitė.

Baras grynųjų eurų užsisakęs, tačiau pašnekovė neabejoja, jog smulkių eurų trūks. Pasak „Liverpool“ baro direktorės, įprasta, jog į barą atėję žmonės retai kada turi smulkiųjų.

Mankštins galvą

Kasas, kuriose kaupti litai, vidurnaktį uždarys ir aludės „Dirty duck“ darbuotojai. Netrukus jos, pripildytos eurų, vėl bus įjungtos.

Naujieji meniu jau paruošti. Be to, darbą palengvina tai, jog į Naujametinį renginį bilietai parduodami iš anksto, todėl daugiausia susirinks publika, kuri jau bus sumokėjusi litais.

„Eurus banke jau užsisakėme, todėl, manau, jų nepritrūksime. Tačiau padavėjoms ir barmenams bus sudėtinga po vidurnakčio konvertuoti valiutą, nes sausio 1-ąją grąžą privalėsime atiduoti eurais, nors mums mokės litais“, - lrytas.lt sakė aludės „Dirty duck“ direktorius Eduardas Orlovskij, kuris paruošti aludei euro atėjimui atseikėjo apie 2 tūkst. litų.

Padėsite, jei atsiskaitysite iki vidurnakčio

Sostinėje įkurto baro „Paprazzi“ direktorius ir bendrasavininkis Andrejus Romanovskij taip pat iš banko jau užsisakęs grynųjų eurų atsargų.

Pašnekovas teigė, kad euro atėjimo laukia ramiai. „Nebijau. Tik tam reikia pasiruošti, išaiškinti personalui, kaip reikės dirbti“, - kalbėjo A.Romanovskij.

O naujovių bus.

Jei įprastai kasa įjungiama darbo pradžioje, o uždaroma darbo pabaigoje, tai gruodžio 31-ąją viena diena baigsis iki vidurnakčio, kita – prasidės po jo ir tęsis iki baras bus uždarytas.

„Iki vidurnakčio grąžą atiduosime litais, o po vidurnakčio – eurais. Turime programą, kuri, įvedus sumą litais, automatiškai apskaičiuoja, kiek grąžos atiduoti eurais – personalui nereikės lakstyti su skaičiavimo mašinėlėmis. Žinoma, bus sąmyšio, gal iš klientų pusės bus nesusipratimo“, - svarstė baro „Paprazzi“ direktorius.

Kad būtų mažiau sumaišties, jis prašo už gėrimus ir maistą, užsisakytą iki vidurnakčio, atsiskaityti dar gruodžio 31-ąją. O už visa kita, ką įsigysite jau naujaisiais metais, atsiskaityti dar sykį jau ruošiantis išeiti. Darbą baro darbuotojams palengvinsite, jei sąskaitas apmokėsite banko kortele, nors, suprantama, susimokėti grynaisiais bus galima. Beje, A.Romanovskij atkreipė dėmesį, jog mokant kortele nuo gruodžio 31-osios 23 val. 30 min. iki vidurnakčio gali sutrikti ryšys, todėl kurį laiką gali kilti keblumų susimokant.

Kadangi netrukus po vidurnakčio kompiuterinėje programoje reikės pakeisti kai kuriuos nustatymus, tiems klientams, kurie kelios minutės po 24 valandos pageidaus atsiskaityti, to padaryti nepavyks. Tačiau A.Romanovskij žada, jog ilgai laukti nereikės.

Turėkite grynųjų

Tiems, kurie Naujųjų metų naktį kvies taksi, dėl viso pikto reikėtų kišenėje turėti grynųjų. „Smart taxi“ vadovas Vytautas Reisas lrytas.lt įspėjo: nors sistema ruošta taip, kad taksi keleiviai galėtų atsiskaityti banko kortelėmis, tačiau trikdžių gali pasitaikyti. Tad, kad būtų mažiau nesklandumų, būtų paranku turėti grynųjų.

Kad galėtų atiduoti grąžą, taksi vairuotojai vežiosis smulkių pinigų abejomis valiutomis, bet dėl didelio keleivių srauto jų gali pristigti. Tad būtų praktiška už taksi paslaugas atsiskaityti smulkiomis kupiūromis.

„Smar taxi“ į sistemą, skirtą pereiti prie euro, investuota 10 tūkst. litų. Už juos kainoms eurais pritaikyta internetinio puslapio užsakymo platforma, iškvietimo mobilioji programėlė, taksometrai automobiliuose.

„Nauja sistema veiks automatizuotai: Naujųjų metų naktį visur – tiek mūsų internetiniame puslapyje, tiek taksi automobilių taksometruose – po 24 val. tarifus litais pakeis tarifai eurais. Kokia valiuta bus nurodyta galutinė važiavimo kaina, tokia keleivis privalės atsiskaityti bei gauti grąžą“, – sakė V.Reisas vadovas.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius dr. Feliksas Petrauskas atkreipia dėmesį, jog 15 dienų nuo euro įvedimo taksi bei viešojo transporto priemonėse keleiviui mokant eurais grąža privalo būti atiduodama eurais. O tuo atveju, kai atsiskaitoma litais, grąža gali būti atiduodama taip pat litais, tačiau vairuotojai privalo stengtis grąžai atiduoti eurus.

Sekite verslo naujienas mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?