Euras litą baigia išstumti ir iš turgaus

Litais už prekes žmonės galės atsiskaityti dar savaitę, - iki kito penktadienio. Prekybos miestelio „Urmas“ prekybininkai pastebėjo, kad už prekes eurais atsiskaito maždaug pusė pirkėjų. Litus dažniau iš piniginės traukia vyresnio amžiaus žmonės, kurie linkę nedideles santaupas ne keisti į eurus, bet įsigyti buičiai reikalingų pirkinių, higienos prekių, maisto atsargų.

Prekyba maisto turguje ir po švenčių išliko gyvybinga.<br>Organizatorių nuotr.
Prekyba maisto turguje ir po švenčių išliko gyvybinga.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-09 15:40, atnaujinta 2018-01-16 13:05

Prekybos miestelyje veikiančio Centrinio Kauno turgaus prekeiviai džiaugiasi, kad turguje pirkėjai nuo pat euro įvedimo pradžios buvo labai sąmoningi ir apsipirkti ėjo pasiruošę smulkių kupiūrų. Pirkti už eurus greičiausiai suskubo jauni žmonės. Smarkiai padaugėjo ir pirkėjų, atsiskaitančių banko kortelėmis.

„Smagu, kad per visą šį laiką nebuvo užfiksuotas nei vienas pirkėjų ar prekybininkų nusiskundimas.

Atsiskaitymas dviem valiutom tebevyksta sklandžiai, vis daugiau pirkėjų pradeda naudoti eurus. Sklandžiai vyksta atsiskaitymas banko kortelėmis. Prekybos miestelio teritorijoje veikia daugelio Lietuvoje registruotų komercinių bankų bankomatai, kurie reguliariai papildomi eurais“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pastebima, kad padaugėjo pirkėjų, kurie į prekybos miestelyje veikiančias parduotuves ateina tikslingai išleisti sutaupytų litų. Kaip ir kasmet po Naujųjų metų išlieka aktyvi prekyba buitine technika, baldais, namų apyvokos reikmenimis. Dėl atšalusių orų ir prasidėjusių žiemos išpardavimų, išaugo prekyba drabužiais ir avalyne.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet po švenčių žmonės pinigus, gautus dovanų, išleidžia pirkdami įvairius papuošalus, interjero detales, smulkiąją buitinę techniką.

Taip pat po Naujųjų metų pagyvėja „lietuviškų“ lauktuvių paklausa – perkamas gintaras, lino gaminiai, šakočiai, medus. Tikėtina, kad šiuos produktus perka turistai arba emigrantai.

Prekyba maisto turguje ir po švenčių išliko gyvybinga.

Pasak Lietuvos ūkininkų užaugintų gyvulių mėsa prekiaujančio Magomedo Valijevo, kasmet daugėja žmonių, kurie turguje pirmiausia ieško ne pigių, bet kokybiškų maisto produktų, būtinai užaugintų vietinių ūkininkų.

Lietuvoje užaugintų gyvulių mėsa - aviena, jautiena, veršiena prekiaujantis verslininkas džiaugėsi, kad net 80 proc. jo pirkėjų atsiskaito eurais, nes už produkciją ūkininkams jis taip pat moka eurais.

„Šiuolaikiniai ūkininkai yra labai pažangūs, perėjimas prie euro buvo sklandus, visi mintinai žino kursą. Net vyresnio amžiaus moterys, auginančios vieną kitą galviją, pageidavo, kad su jomis už produkciją būtų atsiskaitoma eurais“, – sakė prekybininkas.

Šiemet prekybos miestelyje „Urmas“ jau apsilankė beveik 200 tūkst. lankytojų. Palyginti su praėjusių metų tokiu pačiu laikotarpiu, pirkėjų padaugėjo apie 20 proc. Pirmosiomis metų dienomis apie 80 proc. pirkėjų atsiskaitė litais, šiuo metu tokių pirkėjų yra maždaug pusė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.