Kalnus pinigų pervežę inkasatoriai suskaičiuos paskutinius litus

Inkasatoriams pirmosios sausio savaitės buvo nemenkas išmėginimas. Reikėjo skubiai vežti eurų į parduotuves, pristigusias monetų grąžai, surinkti kur kas daugiau litų, nei tai būdavo įprasta anksčiau. O pastarosiomis dienomis vis dar prakaitą braukia pinigų skaičiavimo centro darbuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jan 15, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:42 AM

Kaip pasakojo „Eurocash1“ direktorius Vytautas Labeckas, pirmąją sausio savaitę eurų užsakymai smarkiai svyravo, kartais užsakoma atvežti eurų suma keisdavosi kelis kartus per dieną, ne kartą teko skubiai vežti papildomus eurų kiekius.

„Latvijoje procesas buvo panašus, tad ir mes tai numatėme, buvome pasiruošę ir reagavome į papildomus prašymus.

Žinoma, tai mums buvo nemenkas iššūkis, inkasatoriai dirbo labai įtemptu režimu, bet džiaugiamės, kad pavyko svyravimus suvaldyti sėkmingai ir gyventojai visiškai nepajuto eurų trūkumo“, - kalbėjo V.Labeckas.

Nuo antrosios savaitės, kai rinkoje cirkuliuojančių eurų kiekis maždaug susilygino su litų kiekiu, grynųjų pinigų vežimo ritmas nusistovėjo.

„Lietuvoje šis simbolinis lūžio taškas buvo pasiektas pora dienų anksčiau nei Latvijoje. Tai rodo, kad visas procesas vyko sklandžiau“, - mano „Eurocash1“ vadovas.

Papildomo darbo turi ir šios įmonės skaičiavimo centras. Litų skaičius yra reikšmingai padidėjęs, juos klientai sugrąžina ne taip tvarkingai surūšiuotus kaip anksčiau, tad darbuotojams taip pat tenka didesnis krūvis.

„Litai ketvirtadienį apyvartoje cirkuliuoja paskutinę dieną, tačiau įmonės juos mums atidavinės dar kelias dienas. Pirminiais vertinimais, apie 80 proc. planuoto surinkti grynųjų litų kiekio jau yra mūsų saugyklose.

Dar turėsime surinkti likusius litus, juos iki paskutinės monetos suskaičiuoti ir atiduoti Lietuvos bankui“, - numatytais darbais dalijosi V.Labeckas.

Dabar inkasatorių dėmesys ir visos papildomos pajėgos sutelktos į tai, kad skaičiavimą užbaigtų kuo greičiau.

„Dviejų valiutų cirkuliacijos laikotarpiui mes atsakingai ruošėmės ir tikrai prireikė visų suplanuotų papildomų resursų. Suvežę litus inkasatoriai galės jau lengviau atsikvėpti, o skaičiavimo centro darbuotojai dar kurį laiką plušės tvarkydami surinktus litus“, - kalbėjo „Eurocash1“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.