Panevėžio gamyklos darbuotojai dar negavę lapkričio algų

Beveik tris mėnesius algų negaunantys „Panevėžio Auridos“ gamyklos darbininkai bando streikuoti ir taip priversti vadovus išmokėti jiems kelių mėnesių algas. Įmonės atstovas teisinasi sustojusia rinka.

Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas (www.panskliautas.lt)

Feb 6, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:16 PM

Gavo tik išskirtiniai

„Panevėžio Auridos“ darbuotoja skundėsi nežinanti, iš ko gyventi, nes dar negavo praėjusių metų lapkričio algos.

„Žmonės jau antrą dieną streikuoja, nes dirbti nebemato prasmės. Ateina į darbą ir šąla cechuose, net nosys pamėlynuoja. Direktorius liepia eiti dirbti ir neprašyti pinigų, nes jų, sako, nėra.

Buhalterei per dieną skambinome gal keturis kartus, bet neatsiliepė. Paskui sužinojome, kad jos net nebuvo kabinete, nes darbe šventė kažkieno gimtadienį. Šiandien į pensiją išeina viena kontoros darbuotoja, vėl bus balius.

Kartą vyriausioji finansininkė paaiškino mums, kad džiaugtumės turėdami darbą. O kaip gali džiaugtis, tiek laiko negaudamas pinigų? Jiems galva neskauda, kaip mums gyventi, nes žino, kad galime kentėti. Gal prie valdžios prieinantys išskirtiniai ir gavo algas, bet nė vienam darbininkui neišmokėjo pinigų“, – piktinosi įmonės darbuotoja.

Kvepėjo atidarant laboratoriją

Moteris tikino, kad problema dėl algų mokėjimo „Panevėžio Auridoje" tęsiasi jau daug metų. Esą, kai žmonės imdavo streikuoti, atlyginimus gaudavo dar tą pačią arba kitą dieną, tačiau dabar reikalai labiau įstrigę.

„Būdavo, išvažiuoja pakrauti vilkikai, bet pinigų vis nėra. Kur tie pinigai nusėda, bala žino. Dabar atidarė laboratoriją, pasikvietė televiziją, kvepėjo visas pirmo aukšto koridorius, o kad žmonės algų negauna – jiems „dzin“.

Mūsų žmonės matė internete, kad įmonė ieško darbuotojų ir kad atlyginimas mokamas du kartus per mėnesį. Įsidarbinęs žmogus pamatys, kad algų čia negauna kelis mėnesius, taigi po mėnesio spruks iš darbo.

Vienąkart vasarą įsiskolinimų buvo likęs tik vienas mėnuo, o dabar vėl tas pats“, – skundėsi darbininkė.

Buvo sustojusi rinka

Kaip sakė automobilių kompresorius gaminančios „Panevėžio Auridos“ vadovas Redas Klupšas, skolos darbuotojams atsirado dėl Ukrainos ir Rusijos karo, nes būtent į šias šalis įmonė eksportuoja didžiąją dalį savo produkcijos.

„Nukrito Ukrainos grivinos ir Rusijos rublio kursai. Per žiemos šventes rinka beveik mėnesį išvis nedirbo, dabar bandome ją sureguliuoti“, – kalbėjo R.Klupšas.

„Panevėžio Auridos“ vadovas pripažino, kad įmonė turi skolų darbuotojams.

„Nematau čia problemų, sprendžiame šį klausimą, viskas susitvarkys. Lojalūs darbuotojai supranta situaciją, jums galbūt skambino koks tinginys, imituojantis darbą. Aš moku už darbą, o ne už atėjimą į darbą prastumti laiko. Kai kurie gavo algas už lapkritį“, – sakė R.Klupšas.

Skaitykite verslo naujienas ir mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.