Pinigai „uždirba“ pinigus – skolintojų verslas įsibėgėjo

Veiklą šių metų rugpjūčio viduryje pradėjusi tarpusavio skolinimo platforma „FinBee“ sėkmingai įsibėgėja – per mėnesį vartotojams buvo išduota 43,3 tūkst. eurų vartojimo paskolų. Nuo šiol visi investuotojai gali naudotis automatinio skolinimo funkcija, kurios dėka daug paprasčiau kontroliuoti savo investicijas.

L.Noreika.<br>Organizatorių nuotr.
L.Noreika.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2015, 1:46 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 5:59 PM

„Inovatyvi tarpusavio skolinimo platforma startavo prieš mėnesį, tačiau pirmojo veiklos mėnesio rezultatai parodė, kad smulkieji investuotojai mumis pasitiki ir sėkmingai naudojasi galimybe saugiai ir paprastai investuoti į paskolas. Per mėnesį norinčiųjų per „FinBee“ įdarbinti savo lėšas smulkiųjų investuotojų skaičius pasiekė beveik tris šimtus. Vartotojai taip pat teigiamai įvertino galimybę per „FinBee“ pasiskolinti pigiau ir paprasčiau“, – teigia prekės ženklą „FinBee“ valdančios UAB „Finansų bitė“ direktorius Laimonas Noreika.

Pasak jo, tarpusavio skolinimo platforma sulaukia daug pasiskolinti norinčiųjų asmenų paraiškų, tačiau dėl griežtai vertinamos kliento mokumo rizikos paskola suteikiama tik kas 15-ajam potencialiam kredito gavėjui.

„Klientų analizė rodo, kad daugiausia į „FinBee“ kreipiasi gyventojai, kurie siekia refinansuoti paskolą, t.y., persiskolinti pigiau tam, kad grąžintų anksčiau paimtas paskolas didesnėmis palūkanomis“, – sako L. Noreika.

Šiuo metu palūkanų norma, už kurią investuotojai per „FinBee“ investuoja į paskolas siekia 28 procentus.

Tarpusavio skolinimosi platformą valdanti bendrovė taip pat sukūrė automatinio skolinimo funkciją pradedantiems investuotojams, kuri leidžia daug paprasčiau kontroliuoti savo investicijas. Šios funkcijos dėka bet kuris investuotojas lengvai supras ir valdys tokius pasirinkimus, kaip portfelio dydis, palūkanų norma, besiskolinančiojo reitingas, minimali ir maksimali paskolos suma bei terminas. Nustačius pasirinkimus, sistema automatiškai investuos į parametrus atitinkančias paskolų paraiškas už kliento pageidaujamą palūkanų normą.

Šiek tiek vėliau investuotojams bus pasiūlyta ir kitų automatinio skolinimo galimybių.

2015 metų rugpjūčio viduryje startavusioje „FinBee“ platformoje metinė paskolų palūkanų norma prasideda nuo 10 procentų. Konkreti palūkanų norma kiekvienam besiskolinančiajam nustatoma, įvertinus asmens kredito istoriją ir turimus finansinius įsipareigojimus. Skolinimas vyksta aukciono principu – asmuo, kuris skolinasi pinigus, visada pasiskolina geriausiomis sąlygomis, nes paskolos palūkanas nustato rinka. Be to, investuojantys į paskolas gali pasirinkti rizikos lygį, geriausiai atitinkantį jų poreikius. Kylant rizikos lygiui, proporcingai didės ir galima investicijų grąža. „FinBee“ kartu su investuotojais prisiims riziką už kiekvieną paskolą, investuodama į ją 10 proc. bendros jos vertės. „FinBee“ naudoja vieną iš pažangiausių Lietuvoje tarpusavio skolinimo platformą, kurią sukūrė vienos iš pirmaujančių Jungtinės Karalystės tarpusavio skolinimo bendrovių „Madiston“.

Tarpusavio skolinimas (angl. p2p lending) yra pasaulyje sparčiai populiarėjantis skolinimo ir investavimo būdas, kuomet skolintojai ir besiskolinantys yra fiziniai asmenys, o tarpusavio skolinimo platforma yra tik tarpininkė tarp jų. Visas pelnas už suteiktas paskolas tenka paskolą suteikusiam asmeniui, o platforma uždirba iš komisinių mokesčių, taikomų besiskolinantiems.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.