Prekybos centro dovana – apmokestinta mašinų aikštelė

Sostinės centre įsikūręs prekybos centras „Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė“ (VCUP) šį rudenį pasitinka su keliomis naujienomis. Svarbiausios jų: nuo rugsėjo apmokestinta miestiečių ir miesto svečių pamėgta stovėjimo aikštelė, o prieš kelias dienas duris atvėrė gerokai praplėsta kavinė, iš kurios terasos atsiveria miesto panorama.

Automobilio laikymas aikštelėje 2 valandas nekainuoja, tačiau jas viršijus, už 1 valandą taikomas euro mokestis.<br>VCUP nuotr.
Automobilio laikymas aikštelėje 2 valandas nekainuoja, tačiau jas viršijus, už 1 valandą taikomas euro mokestis.<br>VCUP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 2:23 PM

Pasak prekybos centro atstovų, pokyčiai yra strategiškai apgalvoti ir turėtų prisidėti prie kasmet kylančios apyvartos – lyginant šių metų ir 2014 m. to paties laikotarpio apyvartą, šiais metais ji augo apie 20 proc.

Šiais metais pirkėjų srautas prekybos centre išaugo 10 proc.

Bene svarbiausias miestiečiams pasikeitimas VCUP – apmokestinta automobilių stovėjimo aikštelė: šiuo metu automobilio laikymas aikštelėje 2 valandas nekainuoja, tačiau jas viršijus, už 1 valandą taikomas euro mokestis.

„Prekybos centras yra verslo centrų apsuptyje, miesto centre, todėl aikštelėje dažnai automobilius visai dienai palieka netoliese įsikūrusių biurų darbuotojų. Atvykę pirkėjai nerasdavo vietos, kur pastatyti automobilį. Miestui didinant apmokamų gatvių skaičių, priėmėme sprendimą, kad vienintelė išeitis, leidžianti mūsų pirkėjui surasti vietą automobiliui ir laisvai patekti į prekybos centrą, yra aikštelės apmokestinimas. Sprendimas nebuvo spontaniškas – šią mintį brandinome ne vienerius metus“, – teigia VCUP vadovė Ona Nevinskienė.

Artimiausią mėnesį situacija dar bus stebima ir iškilus lankstesnių automobilių statymo taisyklių poreikiui, naujoji sistema bus koreguojama.  

Dar vienas pokytis – 100 kv. m praplėsta kavinė „Vero cafe“. Pagrindinės priežastys, paskatinusios kavinės plėtrą – padidėjęs klientų srautas, o kartu su juo ir didesnis sėdimų vietų poreikis. O.Nevinskienė pasakoja, kad jau seniai buvo nuspręsta išnaudoti trečio aukšto terasą.

Šių metų pagrindinės investicijos skirtos pastato fasado atvėrimui, siekiant maksimaliai išnaudoti terasas, o ateityje laukia ir daugiau pokyčių. Artimiausiu metu atsinaujinti planuoja „Džiugo namai“ – bus pristatyta visiškai nauja kavinės koncepcija. Taip pat šiais metais VCUP duris turėtų atverti penki nauji arba atsinaujinę restoranai / kavinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.