Moterų užmojai gana kuklūs – išsimokėtinai perka už 450 eurų

Moterys skolinasi apdairiai. Dažniausiai ima vartojimo kreditą ar perka prekes išsimokėtinai 40-50 metų didmiesčių gyventojos. Jos investuoja į naujus mobiliuosius telefonus, rūpinasi savo sveikata bei važinėja savo automobiliu. Vartojimo kreditus ir pirkimo išsimokėtinai paslaugas teikiančios finansų bendrovės „General Financing“ duomenimis, Lietuvos moterys, pirkdamos išsimokėtinai, proto nepameta.

Didžiausias kredito sumas moterys skiria nuosavam automobiliui įsigyti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Didžiausias kredito sumas moterys skiria nuosavam automobiliui įsigyti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 8:53 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:54 AM

Moterys sudaro praktiškai tiek pat vartojimo kredito ir pirkimo išsimokėtinai sutarčių kaip ir vyrai. Imdamos vartojimo kreditą jos vidutiniškai skolinasi 1080 eurų, kuriuos gražina per 42 mėn. O pirkdamos išsimokėtinai moterys dažniausiai yra tam linkusius skirti maždaug 454 Eur, kuriuos grąžina per 19 mėn.

Įdomu tai, kad aktyviausios yra vidutinio amžiaus moterys, o ypač 40-50 metų šalies gyventojos. Jos sudaro net 27 proc. visų vartojimo kredito ir pirkimo išsimokėtinai sutarčių. Antroje vietoje – 50-60 m. bei 30-40 m. lietuvės, atitinkamai sudarančios 22 proc. ir 21 proc. visų sutarčių.

Intensyviausiai vartojimo kreditus ima ar pirkimo išsimokėtinai paslaugomis naudojasi Vilniaus ir Kauno apskrityse gyvenančios moterys. Vien tik šiuose dviejuose regionuose gyvena 58 proc. visų finansavimo paslauga besinaudojančių moterų. Dviejų Lietuvos didmiesčių atotrūkis nuo kitų regionų – didžiulis.

Net pusė Lietuvos moterų savo finansiniais reikalais rūpinasi darbo dienomis nuo 8 h iki 13 h. Po darbo valandų, t.y. nuo 17 h iki 22 h, tam laiko skiria vos 1 iš 5 moterų.

Kokioms prekėms ir paslaugoms Lietuvos gyventojos skolinasi dažniausiai? Visų pirma – mobiliesiems telefonams. Jų prisireikia net 24 proc. lietuvaičių. Šiai prekei lietuvės yra linkusios skolintis vidutiniškai po 326 Eur. Dar apie 18 proc. moterų investuoja į sveikatos priežiūrą ir skolinasi medicininėms paslaugoms bei prekėms. Su sveikata susijusiems poreikiams jos vidutiniškai skolinasi po 1348 Eur, tačiau didžiausias sumas moterys visgi skiria nuosavam automobiliui įsigyti – vidutinė suma čia siekia 3154 Eur, kurią Lietuvos gyventojos dažniausiai grąžina per ketverius metus.

Per 2015 metus „General Financing“ suteikė daugiau nei 52 tūkst. naujų vartojimo kreditų už beveik 41 mln. eurų. Šiuo metu „General Financing“ paslaugų portfelis siekia 72 mln. eurų, bendrovė turi daugiau nei 260 tūkst. klientų. „General Financing“ vartojimo kreditai bei pirkimo išsimokėtinai paslaugos yra teikiami daugiau nei 2000 vietų visoje Lietuvoje.

Apie finansų įstaigą „General Financing“

Vartojimo kreditus ir pirkimo išsimokėtinai paslaugas teikianti bendrovė „General Financing“ yra viena iš Lietuvos pirkimo išsimokėtinai ir kreditų rinkos lyderių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.