„Auga group“ skirta bauda

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba už privalomo Lietuvos banko įpareigojimo nevykdymą skyrė

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba už privalomo Lietuvos banko įpareigojimo nevykdymą skyrė „AUGA group“ 3 tūkst. eurų baudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos banko Priežiūros tarnyba už privalomo Lietuvos banko įpareigojimo nevykdymą skyrė „AUGA group“ 3 tūkst. eurų baudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 3:33 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:00 AM

2016 m. vasario mėn. „Agrowill Group“ Priežiūros tarnybos sprendimu įpareigota rengiant 2015 m. finansines ataskaitas jas retrospektyviai ištaisyti, kad atitiktų 3-iojo Tarptautinio finansinės atskaitomybės standarto (TFAS) „Verslo jungimai“ reikalavimus, t. y. iki 2016 m. gegužės 1 d. iš naujo nustatyti „eTime invest“ 100 proc. akcijų paketo, kuriuo apmokėta dalis „Agrowill Group“ įstatinio kapitalo, tikrąją vertę.

Tačiau bendrovė šio įpareigojimo neįvykdė, dėl to tęsiasi neapibrėžta padėtis – įmonė veikia su galimai neapmokėtu įstatiniu kapitalu, taip pažeisdama investuotojų interesus ir teisėtus lūkesčius.

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba įpareigojo „AUGA group“ užtikrinti, kad „eTime invest“ 100 proc. akcijų paketo, kuriuo apmokėta dalis bendrovės įstatinio kapitalo, tikroji vertė būtų iš naujo nustatyta, kad „eTime invest“ tikroji vertė atitiktų 3-iojo TFAS reikalavimus.

Nustačius, kad „AUGA group“ akcijos yra nevisiškai apmokėtos, bendrovė įpareigota užtikrinti, kad ne vėliau nei iki 2017 m. kovo 1 d. ši padėtis būtų retrospektyviai ištaisyta pagal teisės aktų reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.