Lietuvos kurortai įsisuka į šventinį sūkurį: laisvos vietos tirpste tirpsta

Panašu, kad nemaža dalis lietuvių didžiąsias šventes yra linkę praleisti ne namuose, o geriausiuose ir garsiausiuose Lietuvos kurortuose. Tad kol vieni suka galvą ką skanaus paruošti Šv. Kalėdų stalui, kiti, kaip pašėlę rezervuoja viešbučius ir SPA malonumus.

Artėjančias šventes planuoja ne tik turistai, tačiau ir didieji Lietuvos kurortai. Palangoje, Druskininkuose ir Nidoje viešbučių užsakymai kasdien tiesiog tirpste tirpsta.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Artėjančias šventes planuoja ne tik turistai, tačiau ir didieji Lietuvos kurortai. Palangoje, Druskininkuose ir Nidoje viešbučių užsakymai kasdien tiesiog tirpste tirpsta.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 16:50, atnaujinta 2018-02-10 01:06

Artėjančias šventes planuoja ne tik turistai, tačiau ir didieji Lietuvos kurortai. Palangoje, Druskininkuose ir Nidoje viešbučių užsakymai kasdien tiesiog tirpste tirpsta.

Rezervuota apie pusė viešbučių

Palangos turizmo informacijos centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surblys teigė, kad Palanga šiais metais kaip niekada pasiruošusi nerti į švenčių sūkurį ir savo lankytojams pasiūlyti daugybę renginių.

„Palanga jau pradeda ruoštis šventėms ir gruodžio 3 dieną centrinėje miesto aikštėje bus įžiebiama Kalėdų eglutė, o Palanga paskelbta Šv.Kalėdų šviesos miestu. Visą mėnesį Palangoje vyks įvairiausi kultūriniai renginiai“, – apie Palangos pasiruošimą artėjančioms šventėms kalbėjo M.Surblys.

Pasak specialisto, nors iki švenčių liko dar geras mėnuo, žmonės vis aktyviau domisi Naujųjų metų nakčiai siūlomomis pramogomis.

„Jie teiraujasi kokios bus naujametinės programos, o per Naujuosius žmonių čia, Palangoje, būna be galo daug, pasižiūrėti fejerverkų susirenka tiesiog minios žmonių“, – pasakojo M.Surblys.

Turizmo centro darbuotojas pabrėžė, kad susirinkusios minios, be abejo, ir apsistoja Palangoje, tad kalbant apie viešbučius, laisvos vietos kasdien sparčiai senka.

„Žinoma, tos minios kažkur ir apsistoja – tai viešbučiai, svečių namai, privatus sektorius. Kalbant apie naujametinę naktį šiuo metu viešbučiuose jau rezervuotos apie 40-50 proc. vietų. Kai kuriuose viešbučiuose rezervuota šiek tiek mažiau“, – sakė M.Surblys.

Daug nesitiki

Štai Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė, priešingai nei Palangos turizmo centro darbuotojai, šiemet didelio lankytojų srauto per šventes nesitiki.

„Jei atvirai, šiais metais daug turistų nelaukiame ir nesitikime, nes šventinės dienos kalendoriuje sutampa su savaitgaliu, o tai reiškia, kad Naujųjų metų sutikimas bus eilinis savaitgalis ir iš praktikos galime pasakyti, kad žmonių srautas labai smarkiai priklauso nuo šventinių dienų skaičiaus: kuo daugiau laisvų dienų turime, tuo didesnė tikimybė sulaukti didesnio žmonių antplūdžio“, – aiškino E.Lubickaitė.

Pasak jos, nors daugelis gali pamanyti, kad švenčių sezonas Nidai būna toks pat geras kaip ir vasarą, taip tikrai nėra.

Nida yra gan patrauklus miestas švęsti Naujuosius metus ar Šv. Kalėdas, tačiau mūsų vasaros ir žiemos, kalbant apie turistų srautus, labai skiriasi. Žiemą pasiūla daug mažesnė nei vasaros metu, tačiau pats šventinis laikotarpis yra intensyvesnis nei kokį lapkritį“, – kalbėjo specialistė.

Nors šiemet tokio didelio žmonių antplūdžio ir nesitikima, viešbučiai po truputį jau yra rezervuojami ir nakvynės vietos pamažu tirpsta.

„Kaip ir kiekvienais metais prieš didžiąsias šventes žmonės domisi apgyvendinimo galimybėmis Neringoje. Viešbučiai jau po truputį rezervuojami, bet kol kas vietų dar yra, kadangi lietuviai mėgsta viską daryti paskutinę minutę. Gauname užklausimus ir apie nuomojamus privačius butus. Pastebėjome, kad daugiausia ieškomas apgyvendinimas Naujųjų metų šventimui, turbūt todėl, kad Šv. Kalėdas žmonės labiau švenčia namuose. Taip pat įtakos turi ir tai, kokia savaitės diena būna sausio 1-oji, tarkime, jei ilgasis savaitgalis – žmonių būna daugiau“, – apie nakvynės užimtumą pasakojo E.Lubickaitė.

Šventinio laikotarpio nakvynės kainos, pasak specialistės, atitinka vasaros sezono kainas. Dvivietis kambarys viešbutyje Nidoje kainuoja nuo 90 eurų, o Juodkrantėje nuo 72 eurų.

Rezervuoja prieš pusmetį

Pasak Druskininkų savivaldybės viešųjų ryšių specialistės Dianos Sinkevičiūtės, Druskininkų kurortas taip pat ne išimtis ir per šventes paprastai sulaukia itin daug lankytojų.

Druskininkai šventiniu laikotarpiu yra ypatingai populiarūs – didžiosioms metų šventėms vietos viešbučiuose ir SPA centruose dažnai rezervuojamos jau prieš pusmetį, tačiau norintieji dar gali paskubėti ir suspėti čia sutikti svarbiausias metų šventes“, – sakė D. Sinkevičiūtė.

Anot jos, šventes kurorto svečiai pasitinka labai įvairiai: „Veiklos kurorte randa ir ramaus poilsio mėgėjai, ir ekstremalių pojūčių ir pramogų ieškotojai. Žmonės čia gali pasimėgauti teikiamomis sveikatinimo paslaugomis ir pramogomis, sudalyvauti visai šeimai skirtuose šventiniuose renginiuose ir savo akimis pamatyti šiais metais ypatingai pasipuošusius Druskininkus“, – apie švenčių sutikimo galimybes Druskininkuose kalbėjo D. Sinkevičiūtė.

Kalbant apie apgyvendinimo ir nakvynės kainas švenčių metu, jos šiame mieste svyruoja nuo 50 iki 500 eurų nakčiai.

„Pavyzdžiui, apgyvendinimo paieškos svetainėje booking.com nakvynės dviems asmenims pasiūlymai Kalėdų savaitgaliui prasideda nuo 50 eurų, o ypatingą prabangą mėgstantys turistai gali rinktis išskirtinius ir prabangius apartamentus už daugiau kaip 500 eurų.

Šventiniu laikotarpiu SPA centrai, viešbučiai, pramogų kompleksai turi įvairių šventinių pasiūlymų, akcijų, kuriais pasinaudojus nereikės baimintis didelių kainų. Žinoma, reikia suskubti tai padaryti iš anksto, nes vietų skaičius ribotas, o norinčiųjų šventinį laikotarpį praleisti Druskininkuose – labai daug“, – apie nakvynės kainas Šv. Kalėdų savaitgaliui kalbėjo D. Sinkevičiūtė.

„Dar anksti“

Nacionalinis Aukštaitijos parko informacijos ir kultūros paveldo skyriaus vedėjas Linas Stanaitis atvirkščiai nei kiti sakė, kad kol kas užklausų dėl artėjančių švenčių nacionalinis parkas dar nesulaukė.

„Kol kas jokių paklausimų dar negavome. Pernai turėjome nemažai žmonių, užsisakiusių įvairias edukacines programas ir ekskursijas nacionaliniame Aukštaitijos parke.

Švenčių metu pas mus paprastai atvyksta žmonių, kurie apsistoja įvairiausiose kaimo turizmo sodybose ir ten praleidžia šventes arba sutinka Naujuosius, tačiau skaičių pasakyti sunku. Yra ir tokių, kuriems pabodus sėdėti prie šventinio stalo, jie atvyksta pavaikštinėti po mūsų parką“, – kalbėjo L.Stanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.