Už lubas siekiantį šakotį teisininkas paklojo įspūdingą sumą

Labdaros aukcione 2 metrų aukščio ir 45 kilogramų svorio šakotį nupirkęs advokatas jį atveš dovanų į vaikų globos namus. Aukcione surinktos lėšos bus skirtos įsigyti fortepijoną muzikos mokyklai.

Šis 2 metrų aukščio ir 45 kg svorio šakotis iš labdaros aukciono iškeliaus į Alytaus vaikų globos namus.<br>„Alytaus plius“ nuotr.
Šis 2 metrų aukščio ir 45 kg svorio šakotis iš labdaros aukciono iškeliaus į Alytaus vaikų globos namus.<br>„Alytaus plius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Dec 14, 2016, 10:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:34 PM

„Valgysime šakotį iki Naujųjų metų. Visiems vaikams jo sočiai užteks“, – išgirdęs apie netikėtą dovaną sakė Alytaus vaikų globos namų direktorius Romutis Žebuolis.

Noras pradžiuginti šių namų auklėtinius išskirtiniu skanėstu staiga kilo advokatui Vytautui Kucevičiui, klubo LIONS nariui, kai išvydo kepinį atvykęs į bendrą „Zontos“ ir „Rotary“ klubų labdaros renginį.

Daugiau kaip dviejų metrų aukščio ir 45 kilogramų svorio šakotį iškepė bendrovė „Romnesa“.

Rungdamiesi aukciono dalyviai jo kainą nuo 350 eurų padidino iki 700 eurų.

Ir daugumos kitų šiame aukcione pasiūlytų paveikslų, skulptūrų, keramikos, juvelyrikos kūrinių kainos didėjo po kelis kartus, todėl organizatoriams pavyko surinkti daugiau kaip 20 tūkstančių eurų.

„Dar tiek tikimės surinkti iš rėmėjų, kad galėtume išpildyti pažadą Alytaus muzikos mokyklai – padovanoti koncertinį fortepijoną „Schimmel“.

Jis kainuoja apie 117 tūkstančių eurų. Todėl tokią dovaną muzikai gabiems vaikams ruošiame drauge su iš Alytaus kilusios garsios operos solistės Justinos Gringytės labdaros ir paramos fondu“, – sakė LIONS Alytaus klubo prezidentas Andrius Stasiukynas.

Šiame labdaros renginyje ji koncertavo drauge su savo vyru smuikininku ir dirigentu Michailu Simonianu.

Garsiausiuose pasaulio teatruose dainuojanti operos solistė muzikinius pagrindus įgijo Alytaus muzikos mokykloje baigusi fortepijono klasę.

Čia koncertų salėje tebestovi tas pats beveik prieš pusšimtį metų pirktas fortepijonas „Estonia“, kuriuo mokėsi groti ir būsimoji operos solistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.