Sužinokite, kiek kainuos degalai per šventes

Faktiškai visus metus besitęsęs džiaugsmas dėl pigių degalų pamažu eina į pabaigą. Gyventojai jau pastebi augančias jų kainas. Vieni dabar skaičiuoja kiekvieną litrą, kiti pripažįsta, kad dėl degalų kainų galvos nesuka.

Gyventojai jau pastebi augančias degalų kainas.<br>V.Balkūno nuotr.
Gyventojai jau pastebi augančias degalų kainas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 12:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Lietuvos banko duomenimis, per metus degalų ir tepalų kainos sumažėjo 10,4 proc. Nepaisant to, praėjusiais metais prieš Kalėdas degalai kainavo mažiau nei šiemet. Litras 95 markės benzino pernai prieš šventes kainavo apie 1,03–1,07 euro, dyzelio – 0,82–0,94 Eur.

Penktadienį „Lukoil“ degalinėje 95 markės benzino litro kaina siekė 1,117 euro, o litras dyzelio kainavo 1,027 euro.

Statoil“ 95 markės benzino kaina siekė 1,145 Eur, dyzelio – 1,055 Eur. Pigiau buvo „Neste“ degalinėje – čia litras 95 markės benzino kainavo 1,106 Eur, o dyzelio – 1,016 Eur.

Pastebi brangimą

Jei nebus didesnių pokyčių degalų rinkoje, ekspertai prognozuoja, kad dyzelino kaina degalinėse kitais metais turėtų padidėti apie 9 proc.

Lietuviai kainų augimą jau pastebi. „Atkreipiau dėmesį į tai, kad kainos kyla. Prieš porą savaičių dyzelio kaina dar euro nesiekė, o šiandien jau virš euro ir žada, kad toliau turėtų kilti. Ką padarysi, užtat šiemet tikrai pigu buvo“, – sakė „Lukoil“ degalinėje degalus besipilanti Asta.

„Neste“ degalinėje kurą pylęs Tomas planuoja per šventes vykti į Biržus. „Turėtų išeiti apie 40–50 eurų“, – išlaidas skaičiavo jis. Degalų kainos vyrui aktualios, tad ir brangimą jis pastebi. „Matau, kad brangsta. Negaliu prognozuoti kiek, bet manau, kad ir toliau kainos didės“, – sakė jis.

Kaune – pigiau

Asta degalinėje įsipylė tik 10 litrų kuro. „Važiuosiu į Kauną, tai penki litrai į priekį ir penki atgal“, – sakė ji.

Moteris teigė pastebėjusi, kad Kaune degalų kainos mažesnės, tad jei ten vyksta iš Vilniaus, užsipila tik tiek, kiek reikia, o baką visiškai pripildo Kaune.

Išties degalų kainas fiksuojančiame internetiniame puslapyje nurodoma, kad šiandien Kaune esančioje degalinėje „Jozita“ litras 95 markės benzino kainuoja 1,08 Eur, dyzelio – 0,96 Eur.

Kaune įsikūrusioje „Sauridoje“ litras 95 benzino – 1,07 Eur, dyzelio – 0,96 Eur. Verta pažymėti, kad mažesniuose miesteliuose esančios šio tinklo degalinės nurodo dar mažesnes degalų kainas.

Tiesa, kaunietis Tomas, per šventes ketinantis pravažinėti 600 kilometrų arba apie 50 eurų, pigesnėmis kainomis nesigundo. „Kaune yra nedidelio tinklo degalinių, kurios siūlo pigesnių degalų nei kitur, bet nenoriu rizikuoti ir paskui turėti variklio problemų dėl to“, – sakė jis.

Kai kuriems – nesvarbu

Kai kurie degalinėse kalbinti žmonės neslėpė, kad degalų kainomis nelabai domisi.

„Važiuosiu toli, į Rusnę, bet kiek išleisiu, nežinau – įstačiau kortelę, ir viskas“, – sakė „Statoil“ degalinėje Vilniuje sutiktas Darius.

Keliones jam apmoka darbovietė, tad nei dėl benzino kainų, nei dėl išlaidų degalams vyras nesuka sau galvos.

„Įmonės mašina, tai kainomis nesirūpinu. Jei grįžtu į gimtinę – Panevėžį – tai reikia įsipilti pačiam. Įsipilu už 30 eurų ir užtenka, o šiaip nelabai skaičiuoju“, – pasakojo toje pačioje degalinėje sutiktas Laurynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.