Naujųjų metų sutiktuvės kurortuose: vietų beveik nėra, kainos glumina

Atrodo, kad nemaža dalis lietuvių didžiąsias šventes yra linkę praleisti ne namuose, o geriausiuose ir garsiausiuose Lietuvos kurortuose. Laisvos viešbučių vietos Naujųjų nakčiai tiesiog tirpte tirpsta, nes ateinančius metus šiemet kurortuose planuoja pasitikti ne tik lietuviai.

Nors didžioji dalis nakvynės vietų kurortuose jau užimtos, E.Šiškauskienė teigė, kad labai norintiems Naujuosius sutikti ne namie vietų dar galima rasti.<br>D.Umbraso nuotr.
Nors didžioji dalis nakvynės vietų kurortuose jau užimtos, E.Šiškauskienė teigė, kad labai norintiems Naujuosius sutikti ne namie vietų dar galima rasti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 12:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:19 PM

Pasak specialistų, šiemet nemažai svečių sulauksime ir iš Latvijos, Rusijos bei Baltarusijos.

Anšlagas kurortuose

Patys populiariausi miestai sutikti Naujuosius, pasak Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės, šiemet yra Lietuvos kurortai, nes žmonės vis labiau linkę linksmybes derinti su čia teikiamomis SPA paslaugomis.

„Tai Vilnius, Druskininkai, Birštonas ir galbūt jau būtų galima priskirti Anykščius. Kai atsirado naujas viešbutis, dabar ten vykti labai populiaru. Vietos ten užimtos. Žmonės dabar poilsį renkasi su paslaugomis, nori ir ilgiau pabūti, ir masažų pasidaryti“, – apie naujausias tendencijas kalbėjo E.Šiškauskienė.

Tiesa, pasak jos, Palangos ir Nidos nuvertinti taip pat negalima.

„Palangoje ir Nidoje sutikti Naujuosius taip pat gana populiaru. Manau, Nidos laukia dar šviesesnė ateitis. Dabar ten nelabai yra sveikatinimosi paslaugų, kurias būtų galima gauti, tačiau kuriami du dideli viešbučiai: vienas bus penkių žvaigždžių, kitas – trijų, ir tai labai pakeis Nidos veidą“, – teigė E.Šiškauskienė.

Štai Palangos turizmo informacijos centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surblys sakė, kad Palangoje dalis viešbučių jau rezervuoti kone 100 proc. ir vietą gauti Naujųjų naktį tiesiog neįmanoma.

„Naujųjų sutikimas Palangoje yra labai populiarus kiekvienais metais, todėl tiek viešbučiai, tiek privatus sektorius sulaukia daug užsakymų. Kai kuriuose viešbučiuose užimtumas siekia 100 proc., kituose užimtumas taip pat yra, bet mažesnis – 60–70 proc.“, – apie situaciją Palangoje sakė M.Surblys.

Štai viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ direktorius Ričardas Grigas buvo priešingos nuomonės ir tvirtino, kad šiemet viešbutis pilnėja vangokai.

„Palyginti su praėjusiais metais, šiemet viskas vyksta vangiau, tačiau susidomėjimas yra. Galime sakyti, kad planuojamas toks pat srautas, kaip ir 2015 metais. Kol kas mes dar turime keletą laisvų, kiek mažiau populiarių kambarių“, – pasakojo R.Grigas.

Priežastys aiškios

E.Šiškauskienė teigė, kad didžioji dalis viešbučių tiek miestuose, tiek kurortuose jau užimti ir rezervuoti pačių lietuvių, o tam yra ir keletas labai rimtų priežasčių.

„Kalbant apie kurortus, daugiausia ten apsistoja lietuviai. Manau, tai susiję su trumpomis šventėmis, nes vis tiek šventinių dienų šiemet labai mažai, todėl dauguma pasirinko šventes švęsti Lietuvoje.

Sugrįžta ir daug emigrantų, jie labiau mėgsta artimus žmones kviestis į kurortus, kad būtų viešbučiai su tam tikromis sveikatinimosi paslaugomis“, – apie šių metų naujametės nakvynės rezervacijas kalbėjo E.Šiškauskienė.

Nors didžioji dalis nakvynės vietų kurortuose jau užimtos, specialistė teigė, kad labai norintiems Naujuosius sutikti ne namie vietų dar galima rasti.

„Manau, kad dar tikrai galima gauti laisvą kambarį Naujiesiems. Juk tai kaip tekanti upė: visko atsitinka žmonėms, juk ir suserga, ir planai pasikeičia. Šansas visada yra“, – sakė E.Šiškauskienė.

Rusakalbiai sugrįžta

Šiemet Lietuva turėtų sulaukti ypatingo dėmesio ir iš kaimyninių šalių. Pasak E.Šiškauskienės, švęsti į Lietuvą atvažiuos nemažai rusų bei baltarusių.

„Užsieniečių daugiausia atvyksta į mūsų sostinę Vilnių. Iš Europos jų atvyksta ne tiek daug, daugiau į Lietuvą grįžta rusai ir baltarusiai. Jų kasmet atvyksta vis daugiau, skaičiai didėja, todėl viešbučiai miestuose praktiškai užpildyti.

Buvo etapas, kad rusai ir baltarusiai nebevyko į Lietuvą, tačiau dabar jie grįžta. Daugiau, ko gero, lankosi tie, kurie žino, kad situacija, nepaisant visos įtampos kėlimo, yra gera“, – apie užsieniečių srautą per Naujuosius kalbėjo E.Šiškauskienė.

Panašios nuomonės buvo ir M.Surblys. Jis teigė, kad Palangoje kitataučių svečių šiemet taip pat neturėtų trūkti.

„Pasitikti Naujuosius metus ir pasigrožėti įspūdingų fejerverkų šou nuo jūros tilto į Palanga atvyksta ne tik lietuviai, bet ir kaimynai latviai, baltarusiai, rusai“, – sakėM.Surblys.

Kaina glumina

Kalbant apie naujametės nakties nakvynės kainas viešbučiuose – jos gali pasirodyti įkandamos ne kiekvienam.

Štai už naktį viešbutyje „Europa Royale Druskininkai“ gali tekti pakloti nuo 80 eurų asmeniui, tačiau į šią kainą dar neįskaičiuota Naujųjų metų programa viešbučio restorane.

Palangoje nakvynės kainos taip pat panašios ir prasideda nuo 100 eurų.

„Naujametės nakties nakvynės kainos yra skirtingos viešbučiuose ir privačiame apgyvendinimo sektoriuje. Dauguma Palangos viešbučių Naujųjų metų sutikimui rengia šventines programas: išskirtinė šventinė vakarienė, koncertas, nakvynė viešbutyje su pusryčiais bei SPA paslaugomis. Šventinės programos su nakvyne kaina nuo 100 eurų asmeniui“, – apie kainas Palangoje kalbėjo M.Surblys.

Pasak E.Šiškauskienės, šiemet nakvynės kainos viešbučiuose nedidėjo.

„Viešbučių nepabranginsi. Čia įtaką daro ne vietos rinka ir ne Vyriausybė. Yra atitinkama konkurencinė aplinka aplinkinėse šalyse. Mes patys negalime nei susikelti, nei susimažinti kainų, tai Europos rinka.

Jei susikelsi – visi važiuos į Latviją ir būsime tranzitinė valstybė. Mes tiesiog neturime jokių galimybių taip žaisti, reikia žiūrėti į bendrą Europos kontekstą“, – apie nakvynės kainas šalyje kalbėjo specialistė.

Nidos turizmo ir informacijos centro direktorė Edita Lubickaitė teigė, kad Naujųjų metų nakties kaina prilygsta vasaros sezono piko kainoms.

„Apsistojus ilgesniam laikui gali būti pritaikytos nuolaidos. Dvivietis kambarys viešbutyje Nidoje kainuotų nuo 90 eurų, Juodkrantėje nuo 72 eurų. Privačiame sektoriuje kainos šiek tiek mažesnės, o derybos lengvesnės“, – sakė E.Lubickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.