Sutikę Naujuosius namo riedėsite taksi? Kainos gali sukelti šoką

Naujųjų metų naktį pamirškite keliasdešimties centų kainą už taksi automobiliu nuvažiuotą kainą. Skelbiama, kad Vilniuje kilometro kaina sieks ir iki penkių eurų. Kai kurios taksi įmonės taikys ir minimalią kelionės kainą – 10 eurų. Tiesa, yra taksi įmonių, kurios tikina važiuosiančios už tiek pat, kaip kad ir įprastą dieną.

Kai kurios taksi įmonės taikys ir minimalią kelionės kainą – 10 eurų. Tiesa, yra taksi įmonių, kurios tikina važiuosiančios už tiek pat, kaip kad ir įprastą dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kai kurios taksi įmonės taikys ir minimalią kelionės kainą – 10 eurų. Tiesa, yra taksi įmonių, kurios tikina važiuosiančios už tiek pat, kaip kad ir įprastą dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-31 17:19, atnaujinta 2018-02-09 19:59

Kaip sakė 1424.lt atstovas, nuo 20 val. vakaro iki 8 val. ryto Vilniuje įkainiai bus aukštesni nei įprastai. Minimali kelionės kaina sieks 10 eurų, o vienas nuvažiuotas kilometras kainuos 1,45 euro.

Kad Naujųjų metų naktį riedėti taksi bus brangiau, iš anksto savo feisbuko paskyroje įspėjo ir „Taxify“.

„Norėdami patenkinti padidėjusią paklausą, mes naudosime dinaminę kainodarą. Didesnė kelionės kaina padės vairuotojams užsidirbti daugiau, todėl bus daugiau automobilių mieste ir galėsime užtikrinti greitą ir patikimą automobilio išsikvietimą Naujųjų naktį. Juk vairuotojai atsisako Naujųjų metų šventės – atsilyginkime jiems už šią paslaugą“, – rašo „Taxify“.

„Taxify“ paviešino grafiką, rodantį, kad taksi paslaugų paklausa pradeda stiebtis apie pirmą valandą nakties, piką pasiekia apie antrą trečią, o nuslūgsta apie 6-tą ryto. Apie kitokius įkainius įspėjo ir „eTaksi“: „Naujųjų metų naktį automobilių poreikis itin didelis, gerbkite vairuotojo laiką ir neverskite jo laukti. Naujųjų metų naktį bus taikomi šventiniai tarifai, apie juos būsite informuoti automobilio užsakymo metu. Sekite informaciją“.

„eTaksi“ vadovas Andrius Norkaitis sakė tikslių tarifų pasakyti negalintis. Tačiau vairuotojus penkiuose didžiuosiuose miestuose burianti „Etaksi“ taikys aukštesnius šventinius tarifus.

„Lietuvoje daug vežėjų. Kiekvienas įkainius kels skirtingai. Negaliu pasakyti dvigubai ar trigubai“, – kalbėjo A.Norkaitis.

Vilniaus taksi „Jazz Express“ patikino, kad jų įmonėje tarifai nesikeis – bus 0,72 euro už kilometrą, kaip ir įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.