Perkate skrydžių bilietus? 9 klaidos, kurių stenkitės išvengti

Stebitės, kodėl niekad nepavyksta lėktuvo bilieto nusipirkti taip pigiai, kaip šalia sėdinčiam vyrukui? Svajojate apie vasaros atostogas, bet negalite sau leisti išlaidauti? Pasirodo, išmokus kelias svarbias taisykles galima nemenkai sutaupyti, rašo „Time“.

Išmokus kelias pamokas galima nemenkai sutaupyti, rašo „Time“.<br>„123rf.com“ nuotr.
Išmokus kelias pamokas galima nemenkai sutaupyti, rašo „Time“.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-10 10:20, atnaujinta 2017-04-12 11:42

Tinklalapis pateikia 9 klaidas, kurias dažniausiai daro skrydį besirenkantys ir bilietus perkantys žmonės. Pasitikrinkite, ar jų nedarote.

1. Tikrinate tik vienos kompanijos pasiūlymus

Dabar, kai yra daugybė puslapių, siūlančių rinktis skrydžius, nebėra jokio reikalo apsiriboti viena aviakompanija. Jei visuomet perkate iš kompanijos „X“, nes žinote, kad ji turi geriausių pasiūlymų, – pasitikrinkite dar kartą!

Ką tik gali būti atidarytas naujas kelias, o gal kažkuri kompanija nusprendė pasiūlyti naują akciją – prieš spausdami mygtuką „pirkti“ visuomet palyginkite kelių kompanijų kainas.

2. Esate impulsyvus pirkėjas

Pirkti bilietą neišnagrinėjus visų galimybių – prasta idėja. Pirkti reikėtų tik tuomet, kai įsitikinsite, kad geresnio pasiūlymo tikrai nėra – iš kitos aviakompanijos, iš kito oro uosto ar kitą datą. O jei nusipirksite bilietą ir po kelių minučių imsite gailėtis prisiminkite, kai kurios skrydžių bendrovės leidžia nemokamai atšaukti užsakymą pirmą parą nuo jo atlikimo.

3. Perkate blogą dieną

Gali atrodyti netikėta, bet tinkamai pasirinkta data, kai perkami bilietai, gali turėti įtakos jų kainai. Pasirodo, kad pigiausių vietinių skrydžių galima užsakyti trečiadieniais, o tarptautinių – savaitgaliais. Pigių jungiamųjų skrydžių taip pat patariama ieškoti trečiadieniais. Išbandykite šį triuką ir galbūt jums pavyks sutaupyti.

4. Nepatikriname visų oro uostų

Didesni miestai dažniausiai turi daugiau nei vieną oro uostą. Pavyzdžiui, Niujorke ir Londone yra po tris oro uostus. Vertėtų užmesti akį į visus galimus oro uostus – kartais nuo miesto centro nutolusiame oro uoste bilietai gali būti tiek pigesni, kad juos pirkti apsimoka net jei reikėtų papildomai išleisti kelionei iš oro uosto ar į jį.

5. Prisirišate prie kelionės tikslo

Norite pasidžiaugti pirtimis ir alaus barais Budapešte, bet niekaip nerandate tinkamos kainos bilieto? Protingas keliautojas tokiu atveju praplėstų savo pasirinkimą ir ieškotų skrydžių į Vieną ar Prahą – skirtumas nedidelis, bet sutaupyti galima daug.

Visuomet apsimoka pasižvalgyti į kitus miestus netoliese –  gal rasite vietą, kuri jums patiks dar labiau, o skrydžiai ten bus pigesni.

6. Prisirišate prie kelionės datos

Tyrimai rodo, kad galima labai daug sutaupyti tiesiog pakeitus planuojamos kelionės datą. Kalbant apie išvykimus, trečiadieniais jie pigiausi, o sekmadieniais – brangiausi. Galvojantiems apie grįžimą, trečiadieniai vėl yra tinkamiausia diena tarptautiniams skrydžiams, antradieniai – vietiniams.

Ir tai tik vidurkiai. Patys patikrinę kelias skirtingas datas pastebėsite, kai kurios jų – tikrai mielesnės piniginei.

7. Nepagalvojate apie mokesčius

Daugeliui pažįstamas jausmas: nusiperki pigų bilietą ir matai, kaip jo kaina ima kilti akyse, – papildomas apmokestinimas, oro uosto mokesčiai...

Nors pastaruoju metu oro bendrovės vis dažniau atskleidžia tikrąsias bilietų kainas, vietos interpretacijoms vis dar pasitaiko. Tad atkreipkite dėmesį į tai rinkdamiesi sau skrydžio bilietą.

8. Užsisakote per anksti

Nors daugelis keliautojų mano, kad protingiausia keliones užsisakyti kuo ankščiau, statistika rodo priešingai. Dažnai oro vežėjai likus tam tikram laiko tarpui iki išvykimo sumažina bilietų kainas, kad būtų išpirktos visos vietos.

Jūsų tikslas – griebti bilietus tuomet, kai kompanija pradeda juos piginti. Tai gali būti nelengva, bet nutaikius tinkamą momentą galima sutaupyti šimtus eurų. Paprastai labiausiai apsimoka palaukti tol, kol iki skrydžio lieka 150 dienų.

9. Užsisakote per vėlai

Šiandienės oro bendrovės nemėgsta spontaniškumo. Kadangi kelionės oru populiarėja, bandydami nusipirkti bilietus likus kelioms dienoms iki išvykimo tikriausiai suprasite, kad laimi tie, kurie apie kelionę pagalvojo iš anksto.

Pasiruoškite savo kelionę suplanuoti likus bent mėnesiui iki išvykimo – taip būsite tikras, kad rasite geresnių kainų pasiūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.