Linos Anušauskienės pyktis davė vaisių – V. van Gogho paroda atpigs

Vos prieš keletą dienų į Lietuvą atvykusi Vincento van Gogho paroda jau spėjo pagarsėti ne tik įspūdingais dailininko paveikslais, bet ir nemaža bilieto kaina.

Įmonė „Bravo events“ dabar turi gerų žinių – praneša, kad nuo antradienio meno mylėtojai sulauks tam tikrų bilietų kainos pokyčių.<br>T.Bauro ir organizarotių nuotr.
Įmonė „Bravo events“ dabar turi gerų žinių – praneša, kad nuo antradienio meno mylėtojai sulauks tam tikrų bilietų kainos pokyčių.<br>T.Bauro ir organizarotių nuotr.
Po to, kai visuomenė kone nulinčiavo parodos organizatorius, įmonę „Bravo events“, dabar jie turi gerų žinių – praneša, kad nuo antradienio meno mylėtojai sulauks tam tikrų bilietų kainos pokyčių.<br>„Facebook“ nuotr.
Po to, kai visuomenė kone nulinčiavo parodos organizatorius, įmonę „Bravo events“, dabar jie turi gerų žinių – praneša, kad nuo antradienio meno mylėtojai sulauks tam tikrų bilietų kainos pokyčių.<br>„Facebook“ nuotr.
Dar sekmadienį savo nuomone dėl šokiruojančiai didelės parodos kainos socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė ir Seimo nario Arvydo Anušausko žmona Lina Anušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Dar sekmadienį savo nuomone dėl šokiruojančiai didelės parodos kainos socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė ir Seimo nario Arvydo Anušausko žmona Lina Anušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 30, 2017, 1:11 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:19 AM

Tiesa, po to, kai visuomenė kone nulinčiavo parodos organizatorius, įmonę „Bravo events“, dabar jie turi gerų žinių – praneša, kad nuo antradienio meno mylėtojai sulauks tam tikrų bilietų kainos pokyčių.

Kainos laužtos ne iš piršto

Parodą organizuojančiai įmonės „Bravo Events“ direktorius Vaidas Zdancevičius teigė, kad tokios parodos kainos, kuriomis piktinasi žmonės, laužtos ne iš piršto, mat įmonė remiasi pačios parodos savininkų rekomendacijomis.

„Tokio tipo paroda Lietuvoje vyksta pirmą kartą, todėl nėra susiformavusi tokio tipo parodų kainodara. Mes rėmėmės rekomendacijomis, kurias mums patarė parodos savininkai. Žiūrėjome, kiek kainuoja bilietai į tokias parodas Varšuvoje, Krokuvoje, Berlyne, Maskvoje. Vidutinė bilieto kaina į tokias parodas ten svyruoja apie 12 eurų. Mes pradėjome nuo 10 eurų“, – daug kalbų sulaukusios kainodaros priežastis aiškino V.Zdancevičius.

Anot jo, tokia paroda yra naujiena ne tik Lietuvos meno mylėtojams, tačiau ir pačiai renginius organizuojančiai įmonei. Pasak jų, žmonės savaitgalį noriai ėjo į parodą, o lankytojų trūkumu organizatoriai skųstis tikrai negalėjo.

„Tai yra naujas parodų formatas, naujiena. Tokiose multimedijų parodose pristatoma tam tikrų menininkų kūryba, kuri dažnai būna paremta tam tikra tematika. Viskas eksponuojama, rodoma pasitelkiant multimedijos priemones: projektorius ir efektas dar suteikiamas garsu.

Pirmasis parodos savaitgalis buvo toks, kokį ir planavome. Kitaip tariant, esme patenkinti. Šeštadienį netgi teko pristabdyti žmonių srautą į ekspozicijos salę tam, kad esantys salėje galėtų patogiai stebėti parodą“, – sakė V.Zdancevičius.

Pinga

Parodos organizatorius sakė negalintis pro ausis praleisti skambančių kalbų apie aukštas kainas, tad įmonė nusprendė pakoreguoti kainodarą ir bilietus piginti kone 2 eurais.

„Mes išgirdome komentarus dėl kainodaros ir nuo rytojaus (antradienio- Aut. pastaba) darome kainų korekcijas. Nuo rytojaus bilietai į parodą kainuos vidutiniškai beveik 2 eurais pigiau. Pigesni bilietai koreguosis mažiau, bet, tarkime, savaitgalio bilietas suaugusiems dabar kainavo 13 eurų, o nuo rytojaus kainuos 11 eurų“, – pranešė V.Zdancevičius.

Anot jo, svarbu pabrėžti, kad bilietai piginami tik dėl parodos lankytojo finansinio komforto.

„Mes darome kainų korekciją ne dėl to, kad esame nepatenkinti savaitgalio lankomumu ar kad ji yra prasta. Tiesiog tai yra naujiena ir mes patys nelabai įsivaizduojame kokia ta kainodara turi būti. Dabar mes turėsime parduoti daugiau bilietų, kad paroda atsipirktų, bet manome, kad dabar ji bus patogesnė iš finansinės pusės“, – pasirinkimą piginti parodos įėjimo kainą aiškino organizatorius.

L.Anušauskienė: „Kaina šokiravo“

Dar sekmadienį savo nuomone dėl šokiruojančiai didelės parodos kainos socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė ir Seimo nario Arvydo Anušausko žmona Lina Anušauskienė.

Moteris buvo atvira – toks požiūris į meną, norint tik pasipinigauti, ją šokiravo.

„Džiugina, kad į Lietuvą atvežamos pasaulyje pripažintų menininkų parodos. Apsidžiaugiau, kad pas mus atkeliavo ir Van Gogh'o multimedijų paroda, tačiau kainos visiškai šokiravo.

Suteikiamos visos sąlygos, kad tik kuo mažiau žmonių turėtų galimybę čia apsilankyti. Reiktų iš viso boikotuoti tokias parodas. Savaitgaliais suaugusiems – 13 eurų, o moksleiviams, senjorams ir neįgaliesiems po 10 eurų? O jeigu parodą nori pamatyti daugiavaikė šeima? Sėkmės pinigaujantis. Manęs čia nebus“, – apmaudo ir pasipiktinimo neslėpusi rašė L. Anušauskienė.

Į kitas – už pigesnę kainą

Lietuvos dailės muziejaus ryšių su visuomene vedėja Lina Paukštienė teigė negalinti pakomentuoti tokios V. van Gogho parodos kainos, nes parodoje pati dar nesilankė, tačiau sakė galinti papasakoti apie kainas, kurios susijusios su Lietuvos dailės muziejumi.

„Bilietų kainos Lietuvos dailės muziejuje yra pastovios ir jos nekinta, nepriklausomai nuo to, ar rodome trumpalaikę tarptautinę parodą, ar pastovią ekspoziciją. Šiais metais kaina tikrai nesikeis. Bilieto kaina Lietuvos dailės muziejaus padaliniuose (išskyrus Palangos gintaro muziejų) – 1,80 €. Palangos gintaro muziejuje – 2,40 €“, – sakė L.Paukštienė.

Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) įėjimo kaina – 2,32 euro, o kaina su nuolaida perpus mažesnė- 1,16 euro.

Paprastai meno parodų ekspozicija Lietuvoje būna nemokama arba įėjimas į jas simboliškai kainuoja 1-2 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.