Plečia paslaugų spektrą – tampa fiskaliniu agentu

Finansinių paslaugų bendrovė „Nordgain“ plečia paslaugų spektrą – nuo šių metų kovo mėnesio ėmė teikti naują paslaugą. Verslui, veikiančiam Europos Sąjungoje ar už jos ribų ir turinčiam prievolę tapti PVM mokėtoju Lietuvos teritorijoje, įmonė siūlo fiskalinio agento paslaugą.

Anot „Nordgain“ generalinės direktorės Agnės Jasinskaitės, bendrovė užsienio įmones LIetuvoje registruos PVM mokesčio mokėtojais.<br>Organizatorių nuotr.
Anot „Nordgain“ generalinės direktorės Agnės Jasinskaitės, bendrovė užsienio įmones LIetuvoje registruos PVM mokesčio mokėtojais.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-10 15:57, atnaujinta 2017-04-08 05:38

Anot „Nordgain“ generalinės direktorės Agnės Jasinskaitės, šiam žingsniui įmonė jau kurį laiką kryptingai ruošėsi.

„Lietuvos ekonomikai vis labiau integruojantis į pasaulinius prekybinius ir finansinius tinklus, matome vis didesnį savo esamų ir būsimų užsienio klientų domėjimąsi šia paslauga. Eksportuodami buhalterines paslaugas į užsienį, siekiame klientams sukurti kuo didesnę pridėtinę vertę, todėl stengiamės atliepti klientų lūkesčius ir pasiūlyti kuo platesnį paslaugų diapazoną“, – teigė „Nordgain“ vadovė.

Veikdama kaip fiskalinis agentas, „Nordgain“ Lietuvoje mokesčių mokėtojais bei PVM mokėtojais registruos užsienio įmones, atstovaus jas Mokesčių inspekcijoje bei padės joms susigrąžinti PVM permoką.

A. Jasinskaitės teigimu, fiskalinio agento paslaugą Lietuvoje teikti imasi tik solidžią patirtį turinčios bendrovės, nes šios paslaugos teikimas yra susijęs su tam tikromis rizikomis. Viena jų – fiskalinis agentas tampa solidariai atsakingu už mokesčių sumokėjimą. Tai reiškia, kad, jei klientas deklaruotų, bet nepervestų pardavimo PVM, fiskalinis agentas tokį PVM turėtų sumokėti už jį.

„Teikdami fiskalinio agento paslaugą, turime valdyti visas kliento finansines operacijas, būti jo konsultantu bei patikėtiniu. Savo įmonės veikloje esame sukaupę solidžią rizikų valdymo patirtį ir turime išsiugdę tvirtą tarpusavio pasitikėjimą su klientais, todėl esu įsitikinusi, kad galime prisiimti papildomus įsipareigojimus. Žinoma, analizuosime kiekvieną atvejį, ieškodami pačių geriausių sprendimų bei galimybių“, – sakė „Nordgain“ vadovė.

Fiskalinio agento veikla yra reguliuojama Lietuvos Respublikos Finansų ministro įsakymu patvirtintomis taisyklėmis, kuriose numatomi ir reikalavimai įmonėms, norinčioms teikti tokias paslaugas.

PVM mokėtojais Lietuvoje registruojami užsienio apmokestinamieji asmenys, kurie Lietuvoje tiekia prekes ir/arba teikia paslaugas, taip pat Lietuvoje iš kitų ES valstybių įsigyja prekes.

Europos Sąjungoje veikiančios įmonės užsiregistruoti PVM mokėtojais Lietuvoje gali pačios arba per fiskalinį agentą. Tuo tarpu įmonės veikiančios už Europos Sąjungos ribų registruotis gali tik per Lietuvoje veikiantį padalinį, o jei tokio padalinio nėra, tuomet – per fiskalinį agentą.

Registruodamiesi PVM mokėtojais Lietuvoje užsienio juridiniai asmenys turi pateikti juridinio asmens registravimo pažymėjimą, pažymą apie juridinio asmens registraciją PVM mokėtoju valstybėje, kurioje yra buveinė. Dokumentai turi būti išversti į lietuvių kalbą bei patvirtinti notaro.

2015 metais „Nordgain“ paslaugų eksportas sudarė 27 proc. visų įmonės pardavimų, o pernai metų pirmojo pusmečio rodikliai fiksavo beveik 30 proc. paslaugų eksportą. „Mūsų bendrovės planuose – aktyvi plėtra užsienyje, todėl ir toliau nuosekliai auginsime siūlomų paslaugų kiekį, orientuodamiesi į kokybę bei profesionalumą“, – teigė Agnė Jasinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.