Mokesčių sistema bus keičiama – jau turi planą

Premjeras Saulius Skvernelis

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 11:08 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:23 PM

„Vyriausybė yra išsikėlusi tikslą turėti konkurencingiausią verslo aplinką regione. Vienas iš svarbiausių žingsnių siekiant šio tikslo – kompleksinė mokesčių sistemos peržiūra.

Artimiausiu metu pristatysime kryptis, kuriomis eisime efektyvindami mokesčių sistemą“, –  Seime, pateikdamas praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą, teigė premjeras.

Ataskaitoje nurodoma, kad dabar yra per didelė mokesčių našta darbo pajamoms, neišnaudojamos mokesčių bazės plėtros galimybės, taikomos neefektyvios ir socialiai neteisingos lengvatos, žemas investicijų į inovacijas ir mokslinius tyrimus bei eksperimentinę plėtrą lygis, aukštas neapskaitytos ekonomikos lygis.

Anot dokumento, mokesčių bazę riboja įvairios mokesčių lengvatos, dėl jų valstybės biudžetas netenka nemažos dalies pajamų.

Vyriausybė skaičiuoja, kad šiemet valstybės biudžetas dėl įvairių mokesčių lengvatų nesurinks apie 1 mlrd. eurų galimų pajamų.

„Trūksta kompleksinio įvertinimo, ar visos lengvatos yra efektyvios ir pasiekia joms keliamus tikslus“, – rašoma dokumente.

„Suprantame, kad Lietuvos ekonomikos strategija negali remtis pigia darbo jėga, todėl kryptingai skatinsime verslo ir mokslo bendradarbiavimą siekiant padėti pamatus inovacijomis grįstos ekonomikos vystymuisi“, – antradienį Seime sakė S.Skvernelis.

Jis žadėjo, kad „Investuok Lietuvoje“ sutelkti „kompetentingus žmogiškuosius išteklius dirbti su stambių gamybos projektų pritraukimu“, sukurti specialias rinkodaros priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.